VIDEO: Dakas ugunsgrēkā Bangladešas galvaspilsētā iet bojā vismaz 70 cilvēku, liesmas pilnībā pārņem blīvi novietotās ēkas

Foto: AP

Postošs ugunsgrēks ir izlidojis cauri blīvi novietotām ēkām Bangladešas galvaspilsētā un nogalinājis vismaz 70 cilvēkus. Tika ievainoti aptuveni 50 cilvēki, un pēc vairāk nekā deviņu stundu drudžainiem ugunsdzēsēju pūliņiem ugunsgrēks Dakā tika kontrolēts.

Chawkbazar teritorija ir pieblīvēta ar ēkām, kuras atdala šauras alejas.

Apkaime sastāv no dzīvojamām un komerciālām ēkām, kuru pazemes stāvos parasti ir veikali, restorāni vai noliktavas. Aizdegšanās sākās vēlu trešdienas vakarā vienā ēkā, bet ātri izplatījās uz citām, sacīja ugunsdzēsības departamenta ģenerāldirektors brigādes ģenerālis Ali Ahmeds.

Bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 70, un daudzi no upuriem ir iesprostoti ēkās, sacīja Dakas ugunsdzēsības dienesta un civilās aizsardzības dienesta amatpersona Mahfuzs Ribens.

“Mūsu komandas tur strādā, bet daudzas no atrastajām mirstīgajā atliekām nav atpazītas. Mūsu cilvēki izmanto līķu maisus, lai tos sūtītu uz slimnīcas morgu, šī ir ļoti sarežģīta situācija.”

Dažās sagrauto ēku grīdās glabājās ķimikālijas un plastmasa.

Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP

Lielākā daļa ēku tiek izmantotas gan dzīvojamiem, gan komerciāliem mērķiem, neskatoties uz brīdinājumiem par lielu nāves gadījumu iespējamību no ugunsgrēkiem pēc tam, kad 2010. gadā viens cilvēks bija nogalinājis vismaz 123 cilvēkus.

Varas iestādes bija solījušas celt ēkas saskaņā ar noteikumiem un izņemt ķīmisko vielu noliktavas no dzīvojamajām ēkām.

Mirušo skaits vēl varēja pieaugt, jo dažu ievainoto stāvoklis bija kritisks, sacīja Dakas slimnīcas apdegumu nodaļas vadītāja Samanta Lala Sena.  Samanta teica, ka viņas vienībā ārstējas vismaz deviņi no kritiski ievainotajiem cilvēkiem.

Aculiecinieki vietējām TV stacijām stāstīja, ka daudzi ēkās glabātie gāzes baloni turpina eksplodēt cits pēc cita. Viņi teica, ka ugunsgrēks izcēlies arī dažu transportlīdzekļu degvielas tvertnēs, kas iestrēguši satiksmē pie sagrautajām ēkām.

Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment