BMX braucēju vecāki apgalvo, ka viņu bērniem ir nepieciešama īpaša vieta, kur trenēties un nodarboties ar savu sporta veidu, savukārt Mārupes pašvaldība uzskata, ka esošās sporta bāzes ir pietiekamas

Jau daudzus gadus Mārupē valda domstarpības par to, vai jauniešiem jāļauj apgūt BMX sportu. Daļa jauno jātnieku vecāku uzskata, ka pašvaldībai vai nu jāpiedāvā profesionālās ievirzes programma, vai jādibina sporta skola.

Lai attīstītu jaunos sportistus, ir izveidotas interešu izglītības programmas jeb klubi. Tāpēc valsts paredz dotācijas to treneru algām, kuri pienāktos profesionālās ievirzes vai sporta skolu grupām. Mārupes BMX riteņbraucēju vecāki rosina izveidot sporta skolu, kas nodarbotos ar vairākiem dažādiem sporta veidiem. Taču pašvaldība pret šo ideju nav bijusi uzņēmīga. Pašvaldība aicinājusi vecākus iebilst pret sporta skolas izveidi. Sporta skolu direktoru padomes vadītāja Diāna Zalupe Mārupē ir neproduktīva. BMX treniņa laikā trasē tika izslēgta gaisma. Sporta skolas izveides iespējas pašvaldība solījusi izvērtēt 2023.gadā, pēc novada sporta attīstības stratēģijas izstrādes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment