Valdībai būtu jāpārskata elektroenerģijas tarifu paaugstinājumi un jāmeklē iespējas tos kompensēt no ES fondu līdzekļiem

Lielas diskusijas un diskusijas sabiedrībā izraisījuši elektroapgādes uzņēmumu plāni paaugstināt tarifus. Elektroenerģijas sadales sistēmas operators “Sadales tīkls” plāno būtiski paaugstināt tarifus no nākamā gada 1.jūlija, savukārt elektroenerģijas pārvades operators “Augspriegumu tīkls” plāno paaugstināt tarifus no nākamā gada 1.marta.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pagājušajā nedēļā uzdeva Ekonomikas ministrijai un Finanšu ministrijai līdz 20.decembrim sagatavot un iesniegt valdībā ziņojumu par iespējām koriģēt “Sadales tīkla” un “Augstsprieguma tīkla” sagatavotos tarifu paaugstināšanas projektus. . “Augstsprieguma tīkla” tarifu nākamgad paredzēts palielināt par vairāk nekā 100%, kas nozīmē būtisku cenas pieaugumu klientiem.

Elektrības cenai ir pulsācijas ietekme uz mūsu tehnoloģiskā patēriņa izmaksām. Kad elektroenerģija tiek pārsūtīta uz tīklu, tas palielina mūsu izmantotās tehnoloģijas izmaksas, kas ir atkarīga no tā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment