Brīvībā izlaists Kokneses “Mazkārklu” saimnieks, kura saimniecībā tika atrastas 2 tonnas kokaīna; viņa dzīve ir salauzta

FOTO: Ekrānuzņēmums no “Bez Tabu” sižeta

TV3 raidījums “Bez Tabu” sastapa iepriekš apcietināto “Mazkārklu” saimnieku Andri Eilstu. Šobrīd saimniecības darbība rit pilnā sparā, taču uz kādu laiku tā tika pārtraukta, jo kādā no Eilsta garāžām tika uzietas 2 tonnas kokaīna. Kopumā šajā lietā tika apcietināti astoņi cilvēki, no kuriem daži jau ir izlaisti no cietuma, taču bandas galvenais – Jānis Skrābāns – joprojām ir uz brīvām kājām un bēguļo.

Raidījumam pats Eilsts saka, ka pēc notikušā dzīvē spoži neiet, līdz ar nervu sabrukumu viņu piemeklējuši arī parādi, jo abiem kopā ar radinieku Edgaru Elstu bija nepieciešams algot aizstāvjus. Arī radinieks ir ticis uz brīvām kājām, taču Edgaram, atšķirībā no Andra, ir ļauts pamest valsti. Tas arī ir vieglāks veids, kā vairāk nopelnīt naudu, lai atdotu parādus, tāpēc Edgars šobrīd atrodas Holandē.

Brīdī, kad pie Andra viesojās “Bez Tabu”, viņš atcerējās pārdzīvojumiem bagāto janvāra dienu, kad viņš pats, pavisam “vienkārši trāpījies” garāžā brīdī, kad pa to vandījušies likumsargi maskās. Andris tikai gribēja paņemt uzlādējušos akumulatoru. Par situāciju viņš saka:

“Pēc šitā visa var saprast, kas ir kas. Kurš ir draugs, kurš nedraugs.”

 

Ieraudzījuši garāžas īpašnieku, policisti viņu piespieduši pie grīdas un sagūstījuši. “Mazkārklu” saimnieks atzīst, ka pārlieku uzticas cilvēkiem, tāpēc tieši uzticības dēļ viņa saimniecībā nonākušas banānu kastes ar 2 tonnām kokaīna. Par narkotikām viņam neesot bijis ne mazākās nojausmas. Eilsts tika aizturēts un turpmākās 10 diennaktis viņam bija jāpavada “septītajās debesīs” jeb Valsts policijas aizturēšanas izolatorā Čiekurkalnā. Pēc pavadītā laika izolatorā viņa ceļš veda tālāk uz Centrālcietumu. Savas smagās dienas aiz restēm Andris atceras šādi:

 

“Pēc piecām dienām tev visi notikumi sabiruši vienā maisā. Tu esi kā ar vāli apsists.”

 

TV3 raidījums “Bez Tabu” vēsta, ka pēc smagajiem pārdzīvojumiem Andrim oficiāli ir atzīts nervu sabrukums. Pēc visiem notikumiem viņam katru nedēļu, regulāri, jādodas uz policiju, lai atskaitītos, tāpat arī viņš nedrīkst izbraukt no valsts. Abus Elstu radiniekus, pavisam iespējams, glābis kāds video materiāls no garāžas novērošanas kameras. Ja nebūtu bijis šī ieraksta, dzīve aiz restēm būtu turpinājusies. Andris un krustdēls Edgars Elsti aizņēmušies krietnu naudas summu, lai nodrošinātu sev aizstāvību krimināllietā, Andris spriež:

 

“Parādi līdz ausīm. Kamēr visus šitos izdevumus atmaksās… A kas mums par to visu? Kas mums atgriezīs to? Visi jau saka: laimīgs, ka ticis ārā, bet… Citās valstīs tā diez vai notiek – ka tevi vienkārši paņem un iznīcina.”

 

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment