Būs apskatāma fotoprojekta “Sapņu tilti” izstāde, kuras radīšanā piedalījās pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Andžela Forkere

Salonā Delux Dreams sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību no 01.09.2022 līdz pat 31.10.2022 būs apskatāma fotoprojekta “Sapņu tilti” izstāde, kuras radīšanā piedalījās pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Andžela Forkere.

Fotoprojekts “Sapņu tilti” tika radīts 2019.gadā, kā atgādinājums tam, ka katrs sapnis var tikt izsapņots un piedzīvots. Izsapņota šūpošanās šūpolēs, gaisa pūķa palaišana vai iejušanās kādā pasaku tēla lomā, šīs visas tēmas šķiet tik pašsaprotamas bērnības aktivitātes, kas sagādā prieku pašiem bērniem un mājo katrā vecākā, tomēr daudzām ģimenēm šie sapņi sagrūst uzzinot, ka bērnu ir skārusi smaga slimība. Pateicoties Andželai Forkerei 12 ģimenēm tika dota iespēja šo sapni izsapņot un piedzīvot. Un, lai šis sapnis nezustu, lai tas dzīvotu arī turpmāk, mums bija svarīgi to iznest tuvāk cilvēkiem. Sadarbībā ar Delux Dreams uzņēmumu mums šo sapni ir izdevies atkal atdzīvināt.

Salona Delux Dreams vadītājas Kristīnes Muižnieces stāsts, kāpēc uzņēmums piedalās šādā kampaņā: “Sociāli atbildīga uzņēmuma mērķis ir ne tikai rādīt piemēru, bet ne mazāk svarīgi ir pievērst uzmanību un likt aizdomāties. Padarīt problēmu redzamu sabiedrībai – jo mēs esam pieraduši likt uzsvaru uz skaistu, vieglu dzīvi, visādi to reklamējot, un slēpt to, kas rada mulsumu un diskomfortu.

Delux Dreams ir uzņēmums, kura mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti, piedāvājot augstas kvalitātes gultas un guļamistabas aksesuārus un tieši tāpēc šis projekts sasaucas ar mūsu ideoloģiju, jo dzīves kvalitātes uzlabošana vecākiem, kuru ģimenē aug neārstējami slims bērns, ir vitāli svarīga.

Runājot par paliatīvo aprūpi un neizārstējami slimiem bērniem, bieži vien nākas saskarties ar viedokli, ka mēs neko tur vairs nevaram līdzēt…bet mēs neaizdomājamies, ka aiz katra šī bērna ir nogurusi māmiņa, tētis vai brālis un māsa, kuriem pietrūkst vecāku uzmanība, jo viņiem tam nav laika. Paliatīvās aprūpes biedrības mērķis ir atbalstīt vecākus, lai ļautu viņiem nedaudz atpūsties, veltīt laiku pārējiem ģimenes locekļiem, veltīt laiku sev, tādējādi uzlabojot šo ģimeņu dzīves kvalitāti.

Tieši tāpēc no savas puses salonā Delux Dreams esam izvietojuši fantastiskas fotogrāfijas, kurās ir redzami bērni no Latvijas, kuriem ir nepieciešama paliatīvā aprūpe, lai pievērstu sabiedrības uzmanību un savā ikdienas steigā nedaudz apstātos un aizdomātos, kā arī ziedojam paliatīvās aprūpes biedrībai, lai uzlabotu šo ģimeņu dzīves kvalitāti.”

Ikdienā ikviens – nejauši vai jauši satikts cilvēks, skolotājs, kafejnīcas darbinieks, rotaļbiedrs var būt par svētību ģimenēs, kuras audzina smagi slimus bērnus. Spēcīgs pierādījums šai mijiedarbībai un nozīmei bija katras ģimenes ceļabiedri fotoprojekta “Sapņu tilti” laikā. Sirsnīgā pateicībā ceļabiedriem: Elitai Mīlgrāvei, Pēterim Kļavam, Rēzijai Kalniņai, Anna Lieckalniņai- Krimelei, Sarmītei Rubulei, Marikai Ģedertei, Evitai Zālītei-Grosai, Annai Rozītei, Ievai Brantei, Gunai Geikinai.

 

Martina ceļabiedrs Pēteris Kļava

“Es redzu – mūsu dzīvē ir vieta brīnumiem. Jo vairāk tu zini un proti, jo vairāk spēj izdarīt. Tieši tā tie brīnumi materializējas – caur katra zināšanām un prasmēm.” – teicis Pēteris Kļava. Ik vārdu piedzīvojām klātienē – cik ļoti ātri Martins uzticējās Pēterim, brīnumu dzirksteles virmoja gaisā. Martins ar emociju palīdzību var atbildēt uz jautājumiem. Viņš ļoti mīl savu ģimeni.

Viņa ceļabiedrs Pēteris Kļava ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas anesteziologs – reanimatologs. Vada lekcijas Reanimāre biedrībā. Kā pats Pēteris saka: “Izmaiņas pasaulē, valstī sākas no katra cilvēka spējām apzināties savu apziņu (kas būtībā nav viņa apziņa) un tās radošo potenciālu. Un tikai attīstot absolūto līdzjūtību, ir iespējama šo milzīgo apziņas enerģiju attīstīt un izmantot atbildīgi.”

Latvijā ir vairāk kā 600 ģimeņu, kuras ikdienā rūpējas par smagi slimiem bērniem. Katrs šīs ģimenes stāsts mūs maina un dod iespēju saprast par dzīvi vairāk, tāpēc ikviens uzņēmums var pieteikties un uzrīkot izstādi savās uzņēmuma telpās, lai šie stāsti turpinātu dzīvot un kopā mēs radītu pieņemošāku un izprotošāku sabiedrību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment