Delna aicina apturēt negodīgu Latvijas valsts mežu pārvaldību

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) platformā Manabalss.lv ir iesniegusi iniciatīvu “Apturēt negodīgu “Latvijas valsts mežu” pārvaldību” ar aicinājumu ministru prezidentam uzdot Zemkopības ministram tūliņ atcelt negodprātīgi atlasīto valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) valdi un padomi, organizēt jaunu caurskatāmu un godīgu padomes locekļu atlases konkursu un iecelt jaunu padomi, kura nekavējoties novērš valdes neatbilstību konkursa prasībām.

Ilgus gadus LVM ir bijis paraugs modernai un sabiedrības interesēs esošai kopīgo Latvijas resursu pārvaldībai. Pēdējā laika notikumi – LVM padomes un valdes apstiprināšanas process un rezultāti liecina, ka LVM nav ievēroti labas pārvaldības principi un Latvijas valstij piederošo mežu pārvaldība vairs nav gādīgu un godprātīgu saimnieku rokās. Notikušais LVM augstu amatpersonu – padomes un valdes – atlases process rada iespaidu, ka ir uzvarējušas negodīgas un korumpētas intereses, nevis godprātība.

Andris Grafs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents: “Ir jānodrošina, ka LVM padomes un valdes locekļu amatus ieņem cilvēki ar nevainojamu reputāciju un profesionālu atbilstību. Šobrīd padomes un valdes amatus ieņem cilvēki, kas neatbilst labas reputācijas prasībām, kas bija to atlases konkursa obligāto minimālo prasību sarakstā.”

“Jau iepriekš, neilgi pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, korumpētas intereses sagrāba un izsaimniekoja visai sabiedrībai piederošos resursus veidā, kas dažus padarīja bagātus, bet daudzus – nabagus. Šāda negatīva rīcība ir jāatstāj pagātnē, un Latvijas valsts uzņēmumiem ir jābūt sabiedrības un nākamo paaudžu interesēs labi pārvaldītām,” uzsver Delnas direktore Inese Tauriņa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment