Dubaijā arestē britu māti, par to, ka bijušā vīra sievu “Facebook” nosauca par “zirgu”

Foto: metro.co.uk
Foto: metro.co.uk

Asi reaģējot, dusmu uzplūdā Apvienotajā Karalistē viņa publicēja komentārus, nezinot, ka al Hammadi ir sūdzējusies Dubaijas iestādēm, kur sociālo mediju ieraksti var būt noziedzīgs nodarījums.

Kad Leileha un Parīze ieradās uz piecu dienu braucienu, lai atvadītos no 51 gadus vecā Pedro, kurš bija miris no sirdslēkmes. Meita un māte tika arestētas lidostā. Pēc sūdzības izskatīšanas, kas tika iesniegta 2017. gadā, imigrācijas iestādēm tika izsniegts aresta orderis.

Leileha apgalvoja, ka viņai piedāvāts paziņojums parakstīties arābu valodā, bet viņas rakstītā Facebook raksta tulkojums dokumentā bija nepareizs un vārds “zirgs” tika aizstāts ar “maita”.

Māte kopš tā laika ir zaudējusi visu: darbu bezpajumtnieku patversmē; viņa ir aizņēmusies 5000 sterliņu mārciņu, lai bēru laikā varētu palikt Dubaijā; ir saskārusies ar izlikšanu no britu īpašuma, jo nespēj samaksāt īri:

 “Tas viss ir mazāk svarīgi, nekā būt šķirtai no manas meitas, un tas ir viss, ko es tagad gribu, tikai lai būtu kopā ar viņu”.

 

Leilehas māsa Leida apgalvoja, ka ģimene vērsusies pie Lielbritānijas vēstniecības pēc palīdzības, taču viņi paziņoja, ka nevar iejaukties. Reids Stirlings, cilvēktiesību organizācijas “Deyed in Dubai” vadītājs pārstāv Leilehu. Viņš paziņoja, ka Parīze rakstīs vēstuli Šāham Muhamedam, Dubaijas valdniekam un Apvinoto Arābu Emirātu (AAE) premjerministram, lai lūgtu viņas mammas atbrīvošanu.

Foto: metro.co.uk

Viņa piebilda, ka “drakoniskie” likumi ir mulsinoši britu ārzemniekiem, kuri pat nezinātu, ka viņi izdara noziegumu.

AAE tiesību akti kibernoziegumu jomā aizliedz dalīšanos ar labdarības organizācijām tiešsaistēm, tādām kā “Amnestija international”, aizliedz līdzekļu piesaistīšanu, publiski uzņemtu fotoattēlu ievietošanu un jebko citu, kas saistīts ar valsts neslavas celšanu.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment