Erasmus+ garšu ceļojums sasniedzis galamērķi

Aizraujošā piedzīvojuma gaisotnē un ar gardām pasaules garšām 2022.gada

22.septembrī izskanējis pasākums “Pasaules garšas Eiropas jeb Erasmus+ mērcē”, svinot Ventspils Tehnikuma Erasmus+ mobilitāšu projektu noslēgumu un Erasmus+ programmas 35.gadu jubileju.

Pasākuma svinīgo daļu atklāja Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova un Valsts izglītības attīstības aģentūras Erasmus+ departamenta Skolu un pieaugušo mobilitātes nodaļas vadītāja Jana Meržvinska.

Pasākuma pirmajā daļā Erasmus+ projektu mobilitāšu dalībnieki – Ventspils Tehnikuma darbinieki un izglītojamie dalījās ar saviem iespaidiem un starptautisko pieredzi, kas iegūta Erasmus+ mobilitāšu braucienos uz Horvātiju, Spāniju, Portugāli, Austriju, Itāliju un Vāciju.

Pasākuma otrajā daļā ikviens viesis tika iepazīstināts ar katras valsts dažādajām un unikālajām garšu īpašībām, kā arī katras valsts komandu pagatavotos gardos meistardarbus bija iespējams nogaršot, atklājot jaunas garšas un iedvesmojot arī savā ikdienā iekļaut daļiņu no pasaules garšām!

Garšu ceļojumā devās pieci pieredzējuši pavāri kopā ar Ventspils Tehnikuma pedagogiem un izglītojamo komandām, kuri visu dienu laboratorijās gatavoja dažādus ēdienus, reprezentējot piecu valstu tradicionālos ēdienus un nacionālās garšas.

Itālijas komandas kapteiņa lomu uzņēmās pavārs Elvis Rībens, Spānijas komandu pārstāvēja pavārs Žanis-Raivo Behmanis, Portugāles garšas meistaroja pavārs Uldis Ernstons ar savu komandu, Meksikas komandas virsvadību uzņēmās pavārs Edgars Balodis, savukārt Brazīlijas komandu pārstāvēja radošā pavāre Vanesa Rufino.

Pasākumu pagodināja Ventspils ukraiņu kultūras biedrības vadītāja Marija Antonova ar savu komandu, iepazīstinot pasākuma viesus ar tradicionālajiem Ukraiņu ēdieniem.

Savukārt, pasākuma norisi paspilgtināja un garšu ceļojumā aizveda kolorīta personība un pasākuma vadītājs Roberto Meloni.

Kā atzina Roberto Meloni – šis garšu ceļojums bija viegls, skaists un garšīgs: “Man ir liels prieks, ka es varēju vadīt Erasmus+ pasākumu Ventspils Tehnikumā, jo pateicoties tieši Erasmus+ es īstenoju savus sapņus, un atradu savu ceļu dzīvē – jo tieši Latvija kļuva gan par manām mājām, gan par manu otro dzimteni. Ventspils Tehnikuma jaunieši ir ļoti centīgi, jauki un zinoši. Man bija liels prieks dzirdēt iedvesmojošus pieredzes stāstus no Erasmus+ dalībniekiem un izgaršot dažādas Erasmus+ garšas. Es ticu, ka šie pasākumi jauniešiem liek justies drošāk un izkāpt ārā no savas komforta zonas, sperot soli ārpus Latvijas robežām. Es esmu pārliecināts, ka Erasmus+ jauniegūto zināšanu pielietošana Latvijā būs vērtīga pieredze ikvienam jaunietim. Es ļoti ceru, ka šie pasākumi notiks arvien biežāk. Paldies visiem, kuri īstenoja šo pasākumu!”

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova ir gandarīta, ka ir izdevies ne tikai nosvinēt Erasmus+ garšu ceļojumu, bet arī iegūt nenovērtējamu pieredzi un iedvesmot jauniešus izmantot Erasmus+ sniegtās iespējas: “Visīpašākais paldies Ditai Traidas un visai Valsts izglītības attīstības aģentūras komandai par iespēju jauniešiem un pedagogiem iepazīt ne tikai šīs, bet arī daudzas citas valstis, tradīcijas un cilvēkus! Mūsu bagātība ir mūsu pieredze, emocijas, izaicinājumi, kas jāpārvar, mērķi, kas jāsasniedz!”

Ventspils Tehnikuma izglītojamā V. K. Filipčika ar patiesu prieku novērtē iegūto pieredzi: “Milzīgs paldies Jums par tādu iespēju. Tas bija patiešām lieliski!”

Paldies ikvienam par dalību un iesaisti šī pasākuma īstenošanā un aicinājums turpināt izmantot dzīves piedāvātās iespējas!

Pasākuma norisi līdzfinansē Eiropas Savienība, Erasmus+ programma, projekts “Apmācība un prakse Eiropā” Nr.2020-1-LV01-KA116-077387.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment