Garnadze uzdodas par “Latvijas gāze” darbinieci un apzog iedzīvotājus

Foto: skaties.lv

Rīgā kāda sieviete uzdodas par akciju sabiedrības “Latvijas gāze” darbinieci, lai tiktu dzīvokļos. Garnadze apzagusi jau vairākus pensionārus. 

Par izdarītajām zādzībām pagājušās nedēļas otrajā pusē un šīs nedēļas sākumā Valsts policija saņēma zvanus par četrām pensijas vecuma sievietēm, kuras dzīvo Pļavniekos, Purvciemā un Ķengaragā. Ziņots par to, ka šajos mikrorajonos uzdarbojusies viltvārde, kas uzdevusies par A/S “Latvijas gāze” darbinieci un ieradusies pārbaudīt gāzes skaitītājus. Sieviete novērsusi uzmanību un nozagusi pensionārēm gan naudu, gan dārglietas.

Šādā pašā situācijā bija nonākusi kāda Juglā dzīvojoša sieviete. Sajutusi iespējamos zādzības draudus, dzīvokļa īpašniece pazvanījusi policijai, taču zagle aizbēgusi no notikuma vietas.

Portāls skaties.lv ziņo, ka saistībā ar notikušo ir uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību, un notiek izmeklēšana. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

“Latvijas gāze” brīdina iedzīvotājus, ka kopš 2017. gada 1. decembra akciju sabiedrība neveic nekāda veida apsekojumus mājsaimniecībās. Saskaņā ar likumā noteikto LG reorganizāciju, vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās ir akciju sabiedrība ”GASO”.

Lai šāda veida gadījumi neatkārtotos, Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par līdzīgiem notikumiem vai dalīties ar jebkāda veida informāciju, kas palīdzētu notvert viltvārdi un atklāt noziegumu. Informēt policiju iespējams vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110!

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment