Grilēts suns vai suns karijā, izvēlies, ko vēlies – suņa gaļas izmantošana pārtikā Kambodžā

Kambodžā suņa gaļas izmantošana pārtikā nav aizliegta ar likumu, taču šīs gaļas tirgošana uz ielas gan ir nelegāls bizness. Neraugoties uz to, Kambodžā paviesojoties tūrista lomā, ikvienam ir iespēja pārliecināties, ka šis rūpals te joprojām zeļ un plaukst. Grilēts suns vai suns karijā – izvēlies, ko vēlies. 

Gajs Šopengs, suņa gaļas ēdājs

Es suņa gaļu ēdu, jo tā man patiešām garšo, turklāt tā ir veselīga un nāk par labu asinsrites                     sastāvam.         Vienvārd sakot – ēst suni ir veselīgi.

Taisnības labad jāpiebilst, ka Kambodža nav vienīgā valsts, kur suņa gaļas izmantošana pārtikā ir kulināro tradīciju mantojums. To joprojām ēd arī kaimiņos – Vjetnamā un Korejā, taču tur, lielākoties, suņu pārtikai tiek audzēti speciālās audzētavās, kamēr Kambodžā uz galda nonāk gan ģimenes mīluļi, gan klaidoņi.

Čoms Mongs, restorāna īpašnieks

Mēs restorānā domājam par karmu, kam budismā ir ļoti liela nozīme. Es ticu, ka mēs bojājam savu         karmu, ēdot suņa gaļu. Es arī pats ilgi tirgoju suņa gaļu, taču tagad, pievēršoties veģetārismam,             ceru to vērst par labu. 

Lai izskaustu suņa gaļas lietošanu pārtikā, dzīvnieku draugi, izvēršot akcijas Āzijā, liek lietā visus ieročus – gan apelējot pie sirdsapziņas un draudzības ar četrkājaiņiem, gan skaidrojot karmisko parādu nozīmi, gan galu galā liekot racionālus mediķu pētījumus par infekcijām un kancirogēnām vielām, kas kaitē ēdāja veselībai.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment