VIDEO: Tramvaja šoferis iemūžina, kā Latvijas prezidenta automašīna Rīgas centrā ignorē ceļu satiksmes noteikumus

Galvaspilsētā rīkojuma zīme, kas atrodas braucot pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, krustojumā ar Krišjāņa Valdemāra ielu, norāda, ka tur ir  atļauts pagriezties tikai pa labi. Kāds tramvaja vadītājs iemūžinājis, kā Valsts prezidenta automašīnas šoferis krustojumā nogriezies pa kreisi, neņemot vērā rīkojuma zīmi. 

Video redzams, ka prezidenta automašīnu nepavada eskorts, nav gaismas un skaņas signālu, kas pieļautu atkāpes no ierindas šoferim ierastajiem noteikumiem.

Tā kā tur pat netālu atrodas prezidenta pils, tāpēc šoferis īsinājis ceļu un braucis pa kreisi, tā vietā, lai dotos atļautajā virzienā, lai apbrauktu lielāku līkumu un tikai pēc tam nonāktu galamērķī.

Gan iedzīvotāji, gan Valsts prezidenta kanceleja, pēc tam, kad “Bez Tabu” viņiem nosūtīja video, uzskata šādu rīcību par nosodāmu.

Vēlāk atklājies, ka valsts prezidenta automašīnas šofera pienākumus veic Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas struktūrvienības karavīri. Ceļa satiksmes pārkāpuma brīdī automašīnai pie stūres atradies Militārās policijas autovadītājas.

Kristīne Kļaveniece
Valsts prezidenta kancelejas pārstāve

Valsts prezidenta automašīna neatbrīvo no ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas. Mēs šo konkrēto gadījumu vērtējam ļoti negatīvi. Tas, protams, cilvēkiem rada bažas arī par to, ka Valsts prezidents varētu būt bijis automašīnā. Es varu apstiprināt, ka Valsts prezidents tobrīd neatradās automašīnā. Viņš bija koncertā Lielajā ģildē kopā ar kundzi. Šajā gadījumā atbildība jāuzņemas militārās policijas autovadītājam.

 Tālis Majors – NBS Militārās policijas komandieris pulkvedis.

Karavīrs šādi rīkoties nedrīkstēja, jo vairāk, viņš automašīnā atradās viens. Šī automašīna nav operatīvais transportlīdzeklis. Tika noskaidrots, ka viņš ir pildījis dienesta pienākumus. Ja karavīrs pilda dienesta pienākumus, viņš tiek sodīts nevis administratīvi, bet gan disciplināri. Šajā gadījumā pieprasīts paskaidrojums, esmu ierosinājis veikt dienesta pārbaudi. Tomēr jau šobrīd izskatās, ka argumenti, ko viņš min savā paskaidrojumā, nav pietiekami, kas ļautu pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus.

Pulkvedis par ceļu satiksmes neievērošanu militārās policijas pārstāvim izteiks rājienu, taču viņš pats ir tikai par to, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment