Izstrādāti grozījumi likumā, kas liegtu ministriem un deputātiem saņemt atalgojumu, ieņemot amatus biedrībās un nodibinājumos

Divas partijas, Jaunā konservatīvā partija (JKP) un “KPC LV” izstrādājušas grozījumu likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”. Tajā paredz noteikt nepiešķirt atalgojumu deputātiem un ministriem, kas ieņem amatus biedrībās vai nodibinājumos.

Pirmdienas darba kārtībā Sadarbības sanāksmē JKP frakcijas vadītāja Juta Strīķe savus koalīcijas partnerus iepazīstinās ar JKP un “KPV LV” izstrādātajiem grozījumiem likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, ziņo portāls Delfi.lv.

Jaunizstrādātajā nolikumā tiek paredzēts, ka tādas valsts amatpersonas kā Saeimas deputāts, Ministru prezidents, Ministru prezidenta biedrs, ministrs, īpašu uzdevumu ministrs un parlamentārais sekretārs biedrībās un nodibinājumos varēs ieņemt amatus, taču nesaņemot par to atalgojumu.

Likumā paredzēts, ka konkrētās amatpersonas drīkst savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar:

  • amatu, kuru viņi ieņem saskaņā ar likumu vai Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem;
  • amatu arodbiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, politiskajā partijā, politisko partiju apvienībā vai reliģiskajā organizācijā;
  • pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu; citu amatu vai darbu Saeimā vai Ministru kabinetā, ja to nosaka Saeimas un tās institūciju lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi;
  • amatu, kuru viņi ieņem starptautiskajās organizācijās un institūcijās, ja to nosaka Saeimas lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi.

Šobrīd šīm amatpersonām likums nenosaka ierobežojumus saistībā ar atalgojuma saņemšanu par darbu nodibinājumos un biedrībās.

Likumā gan ir atrunāts:

“Ja Saeimas deputāts amata pildīšanu savieno ar Ministru prezidenta, Ministru prezidenta biedra, ministra, īpašu uzdevumu ministra vai parlamentārā sekretāra amatu, viņam ir atļauts saņemt tikai vienam amatam paredzēto atalgojumu”.

 

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment