VIDEO: Delfīna mazulis nomirst pēc tam, kad tūristi to izvelk no okeāna, lai taisītu selfijus

Foto: Facebook/Hernan Coria
Foto: Facebook/Hernan Coria

Apdraudēts delfīna mazulis nomira, jo tūristi to izvilka no okeāna, lai uzņemtu selfijus. Pavisam jauns Franciskāņu delfīns pagājušajā nedēļā tika nogalināts Santa Teresitas pludmales kūrortā Buenosairesā pēc tam, kad apmeklētāju pūlis rupji sagrāba dzīvnieku un ielenca to.

Argentīnas Savvaļas Fonds ziņo, ka tūristi cits citam apkārt padeva delfīnu kā trofeju, pēc tam atstājot dzīvnieku nomirt smiltīs.

Attēlos, kurus iemūžinājis kāds liecinieks Ernans Korijs, pat redzami daži cilvēki, kas fotografēja arī  zīdītāja nedzīvo ķermeni. Saskaņā ar “Fundacion Vida Silvestre” sniegto informāciju Franciskāņu sugas ir neaizsargātas un tām draud izmiršana.

Foto: Facebook/Hernan Coria

“Franciskāņi, tāpat kā citi delfīni, nevar ilgi palikt virs ūdens,” viņi rakstīja savā mājaslapā. “Tam ir ļoti bieza un taukaina āda, kas nodrošina siltumu, tāpēc laikapstākļi ātri izraisa dehidratāciju un nāvi”.

 

Petas pārstāvis piebilda:

“Cenšoties iegūt jaunu “selfiju”, šie atpūtnieki parādīja naivumu un galu galā liktenīgu necieņu pret dzīvību, izvelkot šo delfīnu no okeāna, kur tam bija vieta. Var tikai iztēloties, kādu traumu ir pārcietis ne tikai šis mazulis, kurš padots no tūristu rokas rokā apkārt kā rotaļlieta, bet arī paša delfīna sērojošā māte”.

 

Franciskāņu delfīns tā nosaukts, jo tā brūnā āda izskatās pēc Franciskāņu mūku tērpa. Delfīni atrodami tikai Dienvidamerikas dienvidaustrumos. Pasaulē ir palikuši tikai aptuveni 30 000 delfīnu.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment