Juris Pūce jau piektdien varētu nākt klajā ar paziņojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes mēra amata

Foto: jauns.lv / LETA

Izskanējusi neoficiāla informācija par to, ka jau piektdien, 05.04., Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM) Juris Pūce (AP) iespējams paziņos par par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atstādināšanu no amata.

Likumā par pašvaldībām ir noteikts, ka gadījumā, ja domes priekšsēdētājs (šajā gadījumā Nils Ušakovs) nepilda pienākumus, kas noteikti likumā, tad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (šajā gadījumā Juris Pūce), pēc priekšsēdētāja paskaidrojumiem ir tiesīgs lemt par viņa atstādināšanu no amata.

Priekšsēdētājs, kas tajā brīdī ir ieņēmis amatu, 30 dienu laikā pēc šāda lēmuma ir tiesīgs griezties tiesā ar iesniegumu par ministra rīkojuma atcelšanu. Gadījumā, ja ar tiesas spriedumu rīkojums atstādināt priekšsēdētāju ir atcelts, domes priekšsēdētājs par brīdi, kamēr viņš bija atstādināts no amata un nespēja pildīt savus pienākumus, saņem algu.

Aģentūras LETA esošā neoficiālā informācija liecina par to, ka attiecīgais rīkojums Ušakova atstādināšanai no amata jau ir sagatavots, taču pats Pūce par to oficiālu paziņojumu nav devis.

Jau iepriekš ziņots par VARAM konstatēto virkni iespējamo likumu pārkāpumu saistībā ar SIA “Rīgas satiksme” un Rīgas domi, par kuriem Ušakovam bija jāsniedz paskaidrojumi.

Lai esošais Rīgas domes mērs Nils Ušakovs sniegtu savus paskaidrojumus, viņam tika dota nedēļa laika. Termiņš beidzās 28. martā.

Pagājušajā nedēļā Ušakovs savus paskaidrojumus aizsūtīja elektroniski un uzskata, ka ir atspēkojis visus Pūces izteiktos pārmetumus par savu darbību, ziņo portāls jauns.lv.

Savu viedokli, par Pūces sagatavotā pieprasījuma sniegt paskaidrojumus, Ušakovs izteica žurnālistiem, bilstot, ka tas bijis juridiski vājš un politizēts. Kā atbildi uz to Pūce minēja, ka Ušakova publiskie izteikumi viņu nepārsteidz.

Jau šonedēļ VARAM beigs Ušakova sniegtās atbildes izvērtēšanu, un pēc tam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pieņems lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā ar Ušakovu.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment