Kā kļūt par gudrāku pircēju

Vienmēr ir prieks par izdevušos pirkumu, kas turklāt izdarīts, ietaupot naudu, laiku un pūliņus. Sniegsim dažus padomus, kā to izdarīt vēl veiksmīgāk un kļūtu par patiesi gudru pircēju, turklāt nepieliekot lielas pūles.

Vienīgākais, kas nepieciešams – mazliet zināšanu un vērīguma, padarot veikala apmeklējumu par patiesi aizraujošām “labo cenu medībām”. Ar laiku gudra iepirkšanās kļūst par vērtīgu ikdienas paradumu, kas palīdz ne vienā vien jomā.

Daudzi pamanījuši, ka, pērkot dārgākas preces vai produktus, ierasts salīdzināt cenas dažādās tirdzniecības vietās – lielveikalos, mazākos un specializētos veikalos, tostarp arī internetā. Šajos gadījumos tiešsaistes vilinošie piedāvājumi tad arī kļūst par galveno priekšnoteikumu galīgajai izvēlei. Savukārt, pildot ikdienas produktu grozu, steigā daudz kas paslīd garām uzmanībai, piemēram, akcijas un īpašie piedāvājumi, kādus plašā izvēlē piedāvā ikviens veikals.

Droši vien ne viens vien pircējs atzīs, ka, iegādājoties paciņu veļas pulvera vai kādu limonādi, nepievērš uzmanīgu cenu starpībai par mazāku vai lielāku iepakojumu, tāpat arī tā vai cita ražotāja piedāvājumu. Vienkārši ikdienas dzīves ritms to neatļauj! Tomēr ir labi pievērst uzmanību, piemēram, lielveikalu tīkla Maxima akcijas, jo tās ne tikai piesaista ar īpašu noformējumu un patiešām lielām atlaidēm, bet arī mudina aprēķināt izdevīgākos iepirkšanās variantus iepirkšanās procesā.

Akcijas var palīdzēt veidot prātīgas un ekonomiskas iepirkšanās paradumus arī ikdienā, pievēršot uzmanību veikala sniegtajai informācijai par produktu vai preci, nevis paķerot plauktā tuvāk esošo iepakojumu.

Tāpat ieradums sekot līdzi cenām un pieskaņot savus izdevumus veikalu piedāvājumam var sniegt jūtamu ietaupījumu, kas galu galā ļauj sevi palutināt ar kaut ko tādu, ko uzskati par savam budžetam pārmērīgi dārgu, vai vienkārši veltīt šos līdzekļus kādam izklaides pasākumam.

Vēl kāds labs padoms varētu būt izmēģināt dažādu ražotāju piedāvājumu, neaprobežojoties tikai ar tā zīmola produktiem, kurus iegādājaties parasti. Šādi eksperimenti var sniegt daudz patīkamu pārsteigumu, jo varat atklāt jaunus favorītus gandrīz katrā lielveikala nodaļā. Ja lūkosiet pēc maciņam draudzīgākajiem variantiem, ļoti iespējams, ka ilgākā laika posmā ietaupījums var izrādīties pat ļoti iespaidīgs. 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment