Kā sagatavoties strāvas padeves pārtraukumiem?

Sagatavošanās ilgstošam strāvas padeves pārtraukumam ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu savu un savas ģimenes drošību un labklājību.

Tas ietver pārdomātu būtisku vajadzību apsvēršanu, nepieciešamo produktu un lietu sagatavošanu, alternatīvas enerģijas avota iegādi un visaptverošu plānu, lai pārvarētu strāvas padeves pārtraukumus ar minimālu ietekmi uz veselību un ikdienu.

Izplatītākie iemesli, kāpēc rodās strāvas padeves traucējumi

 

Lai spētu pienācīgi sagatavoties, ir svarīgi izprast dažādus faktorus, kas var izraisīt ilgstošu strāvas padeves pārtraukumu:

Ekstrēmi laikapstākļi (stiprs vējš, sniegs, ledus, karstums) – Ekstremāli laikapstākļi var radīt nopietnus bojājumus infrastruktūrai un elektroenerģijas pātraukumus. Šādos laikapstākļos var tikt bojātas elektropārvades līnijas, sabojāti transformatorus un elektrotīklu, kā rezultātā var rasties ilgstoši strāvas piegādes pārtraukumi.

Pārslodze un novecojis tīkls – palielinoties enerģijas pieprasījumam, ir iespējami traucējumi, ja elektrolīnijas un infrastruktūra ir novecojusi vai ir bojājumi.

Nokrituši koki, sadursmes un dzīvnieki – Ārējie faktori, piemēram, nokrituši koki, transportlīdzekļu sadursmes ar inženierkomunikāciju stabiem un dzīvnieku (piemēram, vāveru vai žurku) nodarīti bojājumi, var izraisīt negaidītus strāvas padeves pārtraukumus.

Dabas katastrofas – Dabas katastrofas var izpostīt elektroenerģijas infrastruktūru un rezultēties ilgstošā strāvas padeves pārtraukumā. Zemestrīces, viesuļvētras, plūdi, savvaļas ugunsgrēki un vulkānu izvirdumi var radīt fiziskus bojājumus elektropārvades līnijām, un citiem kritiskiem komponentiem, izraisot ilgstošus strāvas padeves pārtraukumus skartajos apgabalos.

Kā iespējams sagatavoties?

 

Strāvas padeves pārtraukumi ir neizbēgami un, lai gan, lielākoties tie ir salīdzinoši īsi, noteikti ieteicams sagatavoties situācijām, kad elektroenerģijas padeve tiek traucēta ilgāku periodu.

Tīrs dzeramais ūdens

Viena no galvenajām prioritātēm ir nodrošināt piekļuvi tīram dzeramajam ūdenim, jo lielā daļā mājokļu ūdens padevi darbina elektrība. Ir ļoti svarīgi izveidot ūdens uzkrājumu pudelēs, lai gadījumos, kad nav pieejams ūdens no krāna, būtu pieeja dzeramajm ūdenim.

Rezerves akumulators

Lielisks risinājums, kas padarīs dažādas neparedzētas situācijas, kurās ir traucēta elektrības padeve, vieglāk pārvaramas, ir rezerves, pārnēsājamais akumulators, piemēram, EcoFlow Delta, kuru ir iespējams iegādāties https://lv.ecoflow.com/delta-series/. EcoFlow DELTA ir uzticams ģenerators, kas var kalpot kā rezerves enerģijas avots dažādās situācijās.

EcoFlow Delta akumulators piedāvā iespēju piekļūt augstam jaudas apjomam kompaktā un ērti lietojamā izmērā un šos akumulatorus darbina inovatīvās litija jonu baterijas. EcoFlow Delta ir enerģijas ietilpība līdz pt 2400Wh, nodrošinot nepieciešamo jaudu pat ilgstošis elektrības pārrāvuma periodos. Ar šo akumulatoru iespējams darbināt dažādas elektroierīces un uzlādēt telefonus un citas iekārtas.

Pārtika

Tāpat kā ūdens padeve, arī liela daļa pārtikas gatavošanas ierīces, tiek darbinātas ar elektrībi, tāpēc ir svarīgi parūpēties par pārtikas krājumiem, kurus iespējams lietot periodā, kad nav elektrības. Gaļas konservi, augļu batoniņi, granola, zemesriekstu sviests un citi pārtikas produkti ar augstu enerģētisko vērtību, kuriem nav nepieciešama uzsildīšana un, kurus iespējams uzglabāt ilgstošu periodu, ir ļoti noderīgi.

Apgaismojums

Kad nav strāvas padeves, nav arī apgaismojuma un nedarbojās neviena ierīce, tāpēc, ir svarīgi parūpēties par apgaismojumu. LED gaismas un dažādi lukturīši ir izplatītākais risinājums.

 

Kopumā jāsaka, ka strāvas padeves pārtraukumi, īpaši ekstremālās temperatūrās, rada nopietnus riskus, tāpēc, proaktīvu darbību veikšana ir ļoti svarīga drošībai un personīgajai labklājībai.

Lai veiksmīgi pārvarētu periodus, kad nav pieejama elektrība, nepieciešams Izveidot pārtikas un ūdens krājumus, lai nodrošinātu pamatvajadzību apmierināšanu un samazinātu stresu. Lieliska ideja ir investēt uzticamā rezerves enerģijas avotā, piemēram, EcoFlow Delta akumulatorā, kas nodrošina nepārtrauktu jaudu, uzlabojot drošību ārkārtas situācijās.​

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment