Liepājā mikroautobusa šoferim iešauj galvā, jo pēc pieprasījuma neapstājās maršrutā neparedzētā pieturvietā

Portāls “Delfi” Ģenerālprokuratūrā uzzināja, ka kāds vīrietis Liepājā mikroautobusa šoferim iešāva galvā, jo tas pēc pieprasījuma neapstājās kādā pieturā. Šāvējam piespriests 16 gadu cietumsods par slepkavības mēģinājumu.

Apsūdzībā norādīts, ka 2018. gada 7. februārī mikroautobusa šoferis braucis maršrutā pa Kārļa Zāles laukumu Liepājas ezera virzienā. Apsūdzētais mikroautobusu centies apturēt pieturā, kurā noteiktais maršruts neparedz pieturvietu, tāpēc mikroautobusa vadītājs tur nav apstājies.

Šāvējs bija alkohola un narkotisko vielu reibumā, viņš jutās aizskarts par šofera rīcību, kā rezultātā nolēma nogalināt šoferi, dodoties uz citu autobusa pieturu, kur sagaidīja minēto mikroautobusu. Kad transports bija apstājies, apsūdzētais tajā iekāpa un ar pašizgatavotu šaujamieroci iešāva šoferim galvā, nodarot smagus miesas bojājumus. Šāvējs devās prom, taču pēc tam tika aizturēts.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 118. panta 1. daļā un Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, kā arī Krimināllikuma 233. panta 2. daļā.

Tiesa apsūdzēto sodīja ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem. Spriedumu vēl var pārsūdzēt apelācijas kārtībā, ziņo portāls Delfi.lv.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment