Autobusa šoferis Itālijā nolaupa pilnu autobusu ar bērniem un aizdedzina to

Foto: EPA

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka trešdien, 21.03., Itālijā pie Milānas kāds autobusa šoferis nolaupījis autobusu, kas pilns ar bērniem un aizdedzinājis to.

Policija bērnus, dažus no tiem, kas bija sasieti, izglāba pa autobusa izsistajiem logiem. Neviens no bērniem nav smagi cietis, bet 14 cilvēki ir cietuši no dūmu ieelpošanas. Ļaundaris ir no Senegālas ieceļojis 47 gadus vecs autobusa šoferis, Itālijas pilsonis. Viņš tik arestēts.

Incidenta laikā autobusā atradās divas klases un bērnus pavadošais skolotājs. Vietējie mediji ziņo, ka bērni bija ceļā no skolas uz sporta zāli. Autobusa šoferis mainīja maršrutu un turpmākās 40 minūtes notika nolaupīšanas scēna.

Kāds zēns piezvanīja saviem vecākiem par to, ka autobusa šoferis draud skolēniem ar nazi, vecāki par situāciju ziņoja policijai.

Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Policisti centās notvert autobusu līdz brīdim, kad tas ietriecās policijas automašīnās. Arestētais vīrietis bija izlaistījis degvielu, taču likumsargi paspēja izsist aizmugurējos logus un izglābt pasažierus, pirms autobusu pārņēma liesmas.

Izmeklētāji ziņo, ka tiek izskatītas visas iespējamās versijas, tai skaitā arī terorisms. Itālijas labējais iekšlietu ministrs Mateo Salvīni paziņoja, ka noziedzniekam jau ir bijusi krimināla pagātne.

Pavadošais skolotājs, kurš notikuma brīdī ar bērniem atradās autobusā, stāstīja, ka autobusa šoferis bija neapmierināts par Itālijas politiku attiecībā pret imigrantiem. Viņš esot kliedzis “neviens neizdzīvos” un “apturiet nāves Vidusjūrā”.

Valdība ir ieņēmusi asu nostāju pret imigrantiem, līdz ko pie varas Itālijā jūlijā nāca labējā partija “Līga” un populistu “Pieczvaigžņu kustība”. Pāri Vidusjūrai Eiropā mēģina nokļūt migranti no Āfrikas, tāpēc Itālija cenšas slēgt savas ostas kuģiem un laivām.

Avots: delfi.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment