Ministru prezidents Krišjānis Kariņš par reformām: “Ja neko nemainīsim, nāksies lemt par nodokļu celšanu.”

Foto: karins.lv

Pirmdien, 18. 03., norisinājās Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēde, kurā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda, ka nepieciešams veikt reformas daudzās jomās, lai nebūtu jāpaceļ nodokļi ieņēmumu palielināšanai. 

Pirmdien tika sākts darbs pie 2019. gada budžeta Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē. Kariņš skaidroja, ka šis būs tehniskais budžets jeb iepriekšējās valdības sagatavots budžets. Viņš arī pauda:

“Mums ir tradīcija, ka, tuvojoties vēlēšanām, politiķi diezgan naski palielina izdevumus, lai parādītu vēlētājiem savus labos darbus. Šajā sakarā 2019. gada un 2020. gada budžetā mantojumā saņēmām dārgus solījumus. Ir viegli kritizēt priekšgājējus, bet es to nedarīšu.”

Ministru prezidents piebilda, ka izdevumu palielinājums nerisinās problēmas, kas jau šobrīd pastāv, jo lielai daļai jomu nepieciešamas reformas to nesakārtotības dēļ.

Viens no piemēriem, ko minēja Kariņš, ir veselības aprūpe, kam ir atvēlēti vairāk nekā 80 miljoni eiro. Viņš sacīja: “Cerams, nauda nonāks pie ārstiem, nevis pazudīs slimnīcu sistēmā”.

Ministru prezidents par nepieciešamību saskata arī skolas reformas īstenošanā: “Šogad izglītībai pārdalīsim 799 miljonus eiro jeb 9% no valsts budžeta. Tas ir nedaudz vairāk, cik izglītībai novirza Igaunija, tomēr kaimiņi skolotājiem maksā divreiz lielāku minimālo algu. Tas liecina par sistēmiskām problēmām Latvijā”. 

Kariņš saskata arī problēmas, sākot darbu pie 2020. gada budžeta – iepriekšējā valdība pieņemtajos lēmumos budžetā paredz 87 miljonus eiro.

Premjerministrs uzsvēra:

“Ja neko nemainīsim, nāksies lemt par nodokļu celšanu, bet tas nav manas valdības mērķis”.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Slēgts</cite>

    Jāsāk ražot
    Visu pārdevāt tagadējā nākotnē ir ļoti iespīlēt ar visādiem citādiem iemesliem itkā nevaram ir kādam kārtējo reizi jajiesmere kukulitis lai kādu apturētu sagrautu vissu ja mūsu valsts nenāks mums pretī un nesāks cilvēkiem palīdzēt bet tikai domas kā no nodokļu maksātājiem vairāk iekasēt beigu rezultāts būs apbēdināts sākam valsts vīri gudrie vienreiz domāt

Leave a Comment