Bemhenu pāris savu mantu sadalījis – sieva īpašniece savrupmājai un pirtiņai Piņķos, pats Bemhens nav nemaz tik bagāts

Foto: LETA

Kāpec Lolita Bemhena (61) vasarā pametīs savu zīmolu “Spilva” un “Gutta” īpašnieku “Orkla Foods Latvija” valdes priekšsēdētājas amatu? Vai tam ir saistība ar viņas vīra Leona Bemhena nedienām?

Ir plānots apvienot “Orkla Foods Latvija” un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāju “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”. Kopā tas veidos vienotu preču organizāciju “Orkla Latvija”, kas savu darbību sāks šā gada otrajā pusē. Jau vasarā līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Bemhena pametīs savu amatu, taču palīdzēs apvienošanas procesā, ziņo portāls jauns.lv.

Lolitas Bemhemas priekšsēdētājas amatu aizstās valdes priekšsēdētāju apstiprinātais Toms Didrihsons. Viņam “Orkla” uzņēmumos ir vairāk nekā 15 gadu pieredze. Pēdējais ieņemamais amats bija priekšsēdētājs “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”.

Pati Lolita Bemhena savu aiziešanu no amata skaidro šādi:

“1992. gadā biju līdzdibinātāja “Spilvai”, kas sākumā bija mazs uzņēmums, bet mums izdevās sasniegt lieliskus rezultātus un augt – gan pirms, gan pēc pievienošanās “Orkla” ģimenei 2004. gadā. Esmu pārliecināta, ka šis ir īstais brīdis pārmaiņām manā dzīvē. Es turpmāk vēlos vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni, pievērsties dažādiem hobijiem, kā arī rūpēties par savu veselību un labsajūtu, bet vēlāk, iespējams, meklēšu jaunus izaicinājumus gan personīgi, gan profesionāli.”

Kā jau iepriekš ziņots, Bemhenas vīrs nesen aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu un nesaimniecisku rīcību laikā, kamēr viņš vadīja Rīgas satiksmi. Gandrīz 15 gadus Leons Bemhens bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, bet savus pēdējos Ziemassvētkus viņam nācās aizvadīt aiz restēm. Oficiāla apstiprinājuma nav, taču runā, ka Bemhena sieva Lolita esot februārī iemaksājusi drošības naudu 200 000 eiro, lai dabūtu vīru brīvībā.

Nākošajā lappusē lasi, kas pieder Bemhenu pārim

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment