Bemhenu pāris savu mantu sadalījis – sieva īpašniece savrupmājai un pirtiņai Piņķos, pats Bemhens nav nemaz tik bagāts

Par vienu no bagātākajām un ietekmīgākajām sievietēm Latvijā vairākus gadus jau atzīta tieši Lolita Bemhena. Pirms gandrīz 10 gadiem uzņēmēja sniedza interviju žurnālam “Stella”. Tajā viņa izteica savas domas par to, kāda ir naudas nozīme:

“Vienmēr esmu teikusi – ir patīkami, ka naudas pietiek, bet nauda nevienu cilvēku nedara laimīgu. Nauda tiešām man nozīmē drošības izjūtu, un man tā ir vajadzīga tikai tik daudz, lai justos droša arī par saviem bērniem un vecākiem. Kad redzu – viņi pamostoties ir droši par rītdienu, protams, arī es esmu laimīga. Sanāk, ka laime un nauda tomēr nav atdalāmi vārdi”.

Pirms deviņiem gadiem Bemheni ievācās savrupmājā Piņķos. Vietējie to pielīdzināja slimnīcai, rūpnīcai un kultūras namam. Šobrīd Bemhena, kas arī ir mājas īpašniece, jau ir pilnībā norēķinājusies ar banku par īpašuma būvniecību un labiekārtošanu. Kopējā vērtība lēšama divās hipotēkas ar kopējo vērtību 2 257 680 latu (tagad tie būtu 3 212 390 eiro). Summa tika dzēsta pirms “lati” tika nomainīti uz “eiro”.

2009. gada 19. maijā Bemhenu pāris noslēdza laulības līgumu par visas mantas šķirtību, tādējādi 2011. gadā ekspluatācijā nodotās dzīvojamās mājas ar pirti vienīgā īpašniece ir Lolita Bemhena. Protams, ka mājā mitinās arī saimnieces laulātais draugs.

Izrādās, ka Leonu Behenu par bagātu nosaukt nevar

Valsts ieņēmumu dienestā ir pieejami dati par Leonu Bemhenu. Pēc šiem datiem viņu nebūt nevar nodēvēt par bagātu: Valsts amatpersonas deklarācija par 2017. gadu liecina, ka:

  • skaidrā naudā viņš uzkrājis 11 300 eiro;
  • bankā glabā nedaudz virs 3000 eiro;
  • nav nekustamo īpašumu, vērtspapīru un obligāciju;
  • īpašumā ir divas vēl pagājušajā gadu tūkstotī ražotas piekabes – laivu vedēji;
  • Bemhenam nav ne parādu, ne aizdevumu;
  • 2017. gadā kopumā viņa alga Rīgas satiksmē sasniedza gandrīzu 66 000 eiro.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment