Miris “Zvaigžņu karu” Čubaka atveidotājs Pīters Meihevs

Foto: Hollywood Reporter

Pīters Meihevs (Peter Mayhew), kurš bija vislabāk pazīstams kā Čubakas (Chewbacca) aktieris “Zvaigžņu karu” filmās, ir miris 74 gadu vecumā.

Aktieris 30. aprīļa vakarā devās mūžībā savās Teksasas mājas, viņa tuvinieki to apstiprinājuši paziņojumā ceturtdienas naktī.

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

“Zvaigžņu karu” dalībnieki, producenti un režisori, ieskaitot Dž.Dž. Abramsu un Rianu Džonsonu, ir sarīkojuši “Visuma sēras” par godu franšīzes “laipnajam un maigajam” draugam. Oficiālā paziņojumā par Meiheva nāvi teikts:

“Pītera Meiheva ģimene ar dziļu mīlestību un skumjām, ar nožēlu dalās ar ziņu, ka Pīters ir miris. Viņš pameta mūs 2019. gada 30. aprīļa vakarā, kad viņa ģimene atradās viņam blakus Teksasas ziemeļos”.

 

Britu aktieris jūlijā jau iepriekš bija veicis mugurkaula operāciju, lai uzlabotu viņa mobilitāti. Meihevs atdeva dzīvi personāžam 1977. gadā, kad viņš parādījās Zvaigžņu karos: Jaunā Cerība.

Viņš kļuva par iemīļotu tēlu tādās Zvaigžņu karu filmās kā “Impērija dod atbildes triecienu” (1980), “Džedu atgriešanās” (1983), “Situ atriebība” (2005) un “Spēks mostas” (2015).

Aktieris Džoonas Suatomo Meihevu aizvietoja jaunākajās filmās “Pēdējais Džeds” (2017), “Solo: Zvaigžņu karu stāsts” (2018) un gaidāmajā “The Rise Of Skywalker”.

Foto: Lucasfilms
Foto: CBS Photo Archive/Hulton Archive
Foto: Gerardo Mora/Getty Images for Disney

Lūks Skaivalkers savā Twitter profilā rakstīja rakstīja:

“Viņš bija vismaigākais no milžiem – LIELS vīrs ar vēl lielāku sirdi, kurš vienmēr lika man pasmaidīt un uzticams draugs, kuru es ļoti mīlēju. Esmu pateicīgs par atmiņām, kuras mēs kopā piedzīvojām, un esmu labāks cilvēks vien tādēļ, ka esmu viņu pazinis. Paldies, Pīt.”

 

Nākošajā lappusē lasi, cik sirsnīgus vārdus par Pīteru saka citi aktieri

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment