Nedz Ušakovam, nedz Amerikam nav piemērots nekāds procesuāls statuss nevienā no krimināllietām

FOTO: nozare.info

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēsta, ka gan Nilam Ušakovam (S), gan Andrim Amerikam (GKR), kuri ir ievēlēti Eiropas Parlamentā (EP) šobrīd nav piemērots procesuālais statuss nevienā no KNAB izmeklētajām krimināllietām.

Likums paredz vairākus procesuālos statusus – aizdomās turētais, persona, pret kuru sākts kriminālprocess, apsūdzētais vai liecinieks.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklē vairākus kriminālprocesus saistībā ar Rīgas pašvaldību.

KNAB izmeklē kriminālprocesu saistībā ar trim “Rīgas satiksmes” veiktajiem iepirkumiem – par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Tiesa pērn decembra sākumā aizturēja ilggadējo partijas “Gods kalpot Rīgai” biedru, uzņēmēju Aleksandru Krjačeku, toreizējo “Rīgas satiksmes” Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igoru Volkinšteinu, toreizējo “Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, kā arī Čehijas uzņēmuma “Škoda Transportation” amatpersonu Vladislavu Kozaku, uzņēmēju Māri Martinsonu, uzņēmēju Edgaru Teterovski un Teterovska dzīvesbiedri Elīnu Kokinu.

Veicot procesuālās darbības, KNAB veica kratīšanu tobrīd vēl Rīgas mēra Ušakova kabinetā un dzīvesvietā. Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kratīšana notikusi arī Amerika dzīvesvietā, taču viņš pats nekādus komentārus par to nesniedza, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

 

Nākošajā lappusē turpini lasīt, kādas procesuālas darbības vēl veica KNAB

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment