Nosauc “pelēko kardinālu”, kurš VID izmeklētājiem pasūtījis safabricēto krimināllietu – tas esot PATA AB īpašnieks Uldis Mierkalns

Uldis Mierkalns, PATA AB  – Publicitātes FOTO

Šobrīd Latvijā viens no lielākajiem skandāliem ir izplatītā informācija par noziedzīga grupējuma atklāšanu – Valsts ieņēmuma dienesta (VID) izmeklētājiem – kuri centās izspiest kukuli no uzņēmēja Andra Ramoliņa un safabricēja pret viņu krimināllietu. 

 

Par šo notikumu ziņoja raidījums Nekā Personīga, kurš atklāja notikušā detaļas. Tomēr pašā raidījumā tā arī netika atklāti pateikts, kura persona patiesībā stāv aiz šī pasūtījuma. 

Cietušais uzņēmējs A Ramoliņš vien norādīja, ka viņam safabricētās lietas pasūtītāju atklājusi pati VID darbiniece. Tas noticis pie varas esoša politiskā spēka pazīstama “pelēkā kardināla” uzdevumā.

Tomēr tagad neoficiāli izskanējusi informācija, ka šis pelēkais kardināls esot politiski ietekmīgais mežu biznesa uzņēmējs, PATA AB īpašnieks Uldis Mierkalns (tātad – A. Ramoliņa biznesa konkurents, kurš varētu būtu tieši ieinteresēts sabojāt viņa reputāciju)!

Pirmais, kas par to ziņoja ir Māris Mičerevskis, kurš nebaidījās savā twitter profilā atklāti nosaukt ietekmīgā Mierkalna vārdu šī skandāla kontekstā:

Nozares uzņēmēji neoficiāli sen jau runājuši par U. Mierkalna ietekmi politikā un attiecīgi “aizmuguri”, kas nodrošina dažādas privilēģijas… U. Mierkalns ir zināms, kā koalīcijas partijas Attīstībai/PAR sponsors.

Interesanti, ka raidījums Nekā personīga, sižetā par šo skandālu, kad tika runāts par mistisko “pelēko kardinālu”, parādīja kadrus ar politiķi/uzņēmēju Edgaru Jaunupu, kurš tiek uzskatīts par saikni starp partiju Attīstībai/PAR un U. Mierkalnu.

 

Jāatgādina, ka A. Ramoliņš, pēc tam kad viņam piedraudēja ar safabricēto krimināllietu, griezās KNAB, bet paralēli turpināja komunikāciju ar naudas izspiedējiem no VID.

Uzņēmējs sadarbojās ar korupcijas apkarotājiem un tagad vairākus no organizētās grupas izdevās aizturēt. Viens no viņiem tikai īsi pirms aresta bija paaugstināts amatā vadošā postenī VID Nodokļu un muitas policijā.

Divi grupas dalībnieki arestēti. NP zināms, ka arī otra tiesu instance abiem šonedēļ atstāja spēkā bargāko drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par to, vai izmeklēšana uzsākta arī pret U. Mierkalnu, šobrīd nav zināms…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment