Palielina algas Rīgas domes vadībai un tās deputātiem

Foto: LETA © Ieva Makare

Otrdien, 06.03.,  LNT Ziņas vēstīja, ka vislielākais algu pieaugums ir Rīgas domes vadībā sēdošajiem – Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) un vicemēram Oļegam Burovam (GKR).

Šī brīža situācijā Ušakova alga ir līdz 3371 eiro, kas nozīmē, ka alga palielinājusies par 244 eiro pirms nodokļu nomaksas, taču Burova alga palielinājusies par 214 eiro, un tagad viņa alga pirms nodokļu nomaksas ir 2963 eiro.

Ierindas deputātam mēnešalgas šogad palielinājušās par 80 eiro pirms nodokļu nomaksas, kā rezultātā viņu algas sasniedz līdz 1111 eiro. Pašvaldības komiteju vadītāju posteņus ieņem Rīgas domes vadošās koalīcijas deputāti, viņu algas pieaugušas par 171 eiro, kas nozīmē, ka šobrīd viņu algas ir līdz 2361 eiro.

Rīgas domes vadības un deputātu algas pieaug automātiski, ja valstī pieaug vidējā alga. Domes deputātiem ir iespēja iesaldēt savas algas, taču tas nav izdarīts.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzeičs apgalvo: “Tāds lēmums arī vairākas reizes [iepriekšējos gados] tika lemts – par algu iesaldēšanu. Taču nu jau otro gadu šis lēmums netiek pieņemts.”

Paralēli Rīgas donieku algu pieaugumam norisinās laikā, kad uzņēmumā “Rīgas satiksme” atklājusies korupcija un izšķērdība, un domnieki gatavojas balsot par kārtējo nodokļu maksātāju dotācijas palielināšanu grūtības nonākušajam uzņēmumam, ziņo potrāls jauns.lv. Ušakovs atturas no situācijas komentēšanas par to, cik pelnīti šobrīd būtu saņemt paaugstinātās algas: “Nevaru komentēt [vai algas pieaugums ir pelnīts]. Šeit neviens nav ne lēmis, ne balsojis par to, lai kādam atalgojumu palielinātu. Tas notiek atbilstoši MK [Ministru kabineta] noteikumiem. Un tā ir likuma būtība.” 

Svarīgi piebilst, ka lielākoties deputāti saņem arī papildu algu, piemēram,  Ušakovs ir valdes loceklis Rīgas brīvostā, tur viņš saņem ievērojami lielāku atalgojumu nekā Rīgas pašvaldībā.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment