Pāris centimetru attālumā no nāves – vilciena mašīnists Konesē paspēj apstāties, pirms pārbrauc pāri pašnāvniecei

FOTO: Ekrānuzņēmums no raidījuma “Degpunktā”

LNT raidījums “Degpunktā” ziņo par kād atgadījumu Koknesē. Sestdien, 25.05., apstākļu sakritību dēļ no pašnāvības tika izglābta kāda sieviete, kas gulējusi uz sliedēm, gaidot, kad viņai pāri pārbrauks vilciens.

Netālu no notikuma vietas tobrīd atradās kāds aculieciniek vārdā Toms. Par situāciju viņš stāsta šādi:

 

“Es mājās strādāju, kad sadzirdēju vilciena taures troksni. Nepierasti, ka taurē tik ilgi. Es izgāju paskatīties, kas notiek, un redzēju sievieti guļam uz sliedēm.”

 

Sākotnēji Toms domājis, ka sievietes plāns realizējies un vilciens viņai pārbraucis pāri, taču pieejot tuvāk, viņš atskārtis, ka ar pašnāvnieci viss ir kārtībā.

Konkrētais pasažieru vilciens devās maršrutā Rīga – Daugavpils. Tas lielā ātrumā traucās pa maršrutu, taču pārsteidzošā kārtā paspējis apstāties aptuveni metru no sievietes ķermeņa, ziņo raidījums.

Aculiecinieks Toms stāsta, ka sieviete, kas esot bijusi gados jauna, bija tērpusies koši sarkanā kleitā, un pavisam iespējams, ka tieši šī apģērba krāsa paglābusi viņu  no nāves, ļaujot mašīnistam laicīgi pašnāvnieci pamanīt.

Notikuma vietā ātri vien sapulcējušies apkārtējie, kuri arī izsaukuši neatliekamo medicīnisko palīdzību. Visi kopīgiem spēkiem pārvietojuši jauno sievieti prom no sliedēm. Viņa elpoja, taču nereaģēja uz apkārt notiekošo.

Pati pašnāvniece likumsargiem liegusies, ka nekādas apreibinošās vielas nav lietojusi, taču aculieciniekam Tomam uz to ir cits skatījums:

 

“Viņai acis peldēja uz visām pusēm, viņa ķiķināja un uzvedās ļoti nepieklājīgi.”

 

Kā vēlāk konstatēja mediķi – sieviete bija lietojusi narkotiskās vielas.

Pēc tam, kad sieviete tika pamodināta, pirmais, ko viņa atklāja bija tas, ka uz sliedēm gulējusi nevis nejauši, bet apgūlusies ar mērķi, viņa bijusi sarūgtināta, ka cilvēki, kas viņai palīdzēja, izjaukuši viņas sākotnējos plānus.

AS “Pasažieru vilciens” pārstāvis Egons Ālers atklāj, ka sievieti izdevies paglābt tikai tāpēc, ka vilciena mašīnists jau bija uzsācis bremzēšanu pirms piestāšanas stacijā. Ātrums pirms pašnāvnieces ieraudzīšanas bijis 60 km/h. Ālers stāsta:

 

“Ļoti paveicās, ka tas bija parastais reiss ar visām pieturām, jo ekspresvilciens tajā posmā brauc ar ātrumu 100 km/h un tādā gadījumā cerību nobremzēt nebūtu nekādu.”

 

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment