Pēc kritikas Instagram aizstāv jaunās pusaudžu drošības funkcijas

Instagram ir aizstāvējis jaunās funkcijas, kuru mērķis ir pasargāt pusaudžus no fiziskas vardarbības mēģinājumiem platformā, pēc kritikas, ka tās nav pietiekami efektīvas.

Mātesuzņēmums Meta ceturtdien paziņoja, ka tā jaunie rīki, kas ietver ekrānšāviņu vai ekrānšāviņu ierakstu novēršanu pazudušiem attēliem un videoklipiem, ir daļa no “nepārtrauktajiem centieniem” apturēt noziedzniekus, kas ar viltu piespiež pusaudžus nosūtīt intīmus attēlus krāpniekiem.

Taču bijušais Meta darbinieks Arturo Bejārs, kurš kļuvis par ziņotāju, sacīja BBC News, ka ir vieglāki veidi, kā Instagram varētu pasargāt jauniešus no nevēlamas saskares.

“Vislielāko ietekmi varētu radīt tas, ka pusaudžiem būtu viegli atzīmēt, ja viņi domā, ka konts, kas lūdz viņiem sekot, izliekas par pusaudzi,” sacīja Bejārs. “Tā, kā produkts ir izstrādāts, līdz brīdim, kad viņiem ir jāziņo par nepiemērotu saraksi, kaitējums jau ir nodarīts.”

Meta teica, ka tās rīki, kas izstrādāti, izmantojot lietotāju atsauksmes, sniedz pusaudžiem skaidrus un vienkāršus veidus, kā ziņot par nepiedienīgu uzvedību vai uzmākšanos.

Uzņēmums norādīja, ka tas piedāvā arī īpašus mehānismus, lai atzīmētu nevēlamus attēlus, un šādiem ziņojumiem piešķir prioritāti, piebilstot, ka ir neprecīzi apgalvot, ka cilvēki nevar ziņot par kontiem, kas uzdodas par pusaudžiem, jo ir iespējas ziņot par krāpšanu.

NSPCC bērnu drošības tiešsaistē politikas vadītāja vietnieks Ričards Kolards teica: “Jautājums, kāpēc Meta neievieš līdzīgu aizsardzību visos savos produktos, tostarp WhatsApp, kur arī masveidā notiek uzmākšanās un vardarbīgas darbīvas, paliek atklāts.

Apvienotās Karalistes komunikāciju uzraugs Ofcom brīdināja, ka sociālo plašsaziņas līdzekļu uzņēmumiem tiks piemērotas soda naudas, ja tie nespēs nodrošināt bērnu drošību.

Iebūvēta aizsardzība

Meta paziņoja, ka tās jaunās drošības funkcijas un kampaņa ir izstrādātas, pamatojoties uz rīkiem, kas jau ir pieejami pusaudžiem un vecākiem šajā platformā.

Meta globālās drošības nodaļas vadītāja Antigone Deivisa sacīja, ka jaunās Instagram kampaņas mērķis ir sniegt bērniem un vecākiem informāciju par to, kā atpazīt krāpnieciskas darbības mēģinājumus.

“Mēs esam iestrādājuši iebūvētu aizsardzību, lai vecākiem nebūtu jādara nekas, lai mēģinātu aizsargāt savus pusaudžus,” viņa sacīja BBC News. “Tomēr šis ir tāds prettiesisks noziegums, kurā, lai kādas aizsardzības sistēmas mēs ieviestu, šie izspiešanas krāpnieki mēģinās tās apiet.”

Tas slēps cilvēku sekotāju un sekotāju sarakstus no potenciālajiem noziedznieku kontiem un ļaus pusaudžiem uzzināt, ja viņi runā ar kādu, kurš, šķiet, atrodas citā valstī.

Instagram arī novērsīs privātā ziņojuma laikā nosūtīto attēlu un videoklipu ekrānšāviņu uzņemšanu, izmantojot mehānismus “skatīt vienreiz” vai “atļaut atkārtot”, kurus lietotāji var izvēlēties, nosūtot attēlu vai videoklipu citiem.

Pašlaik uzņēmums jaunākiem nekā 18 gadu vecumu sasniegušajiem lietotājiem Instagram tīklā ir izveidojis pusaudžu kontu, kurā pēc noklusējuma ir ieslēgti stingrāki iestatījumi, bet jaunākiem pusaudžiem, lai tos izslēgtu, ir nepieciešama vecāku uzraudzība.

Taču daži vecāki un eksperti ir norādījuši, ka pusaudžu kontu drošības kontrole pārliek uz viņiem atbildību par potenciālo draudu pamanīšanu un ziņošanu par tiem.

Regulatora Ofcom izpilddirektore Dame Melānija Davesa BBC sacīja, ka pirms tiešsaistes drošības likuma ieviešanas nākamajā gadā par cilvēku drošību tiešsaistē atbildīgi ir uzņēmumi, nevis vecāki vai bērni.

Leave a Comment