Portugāļu black metal grupa”Gaerea” koncertēs Latvijā

Portugāles šī brīža spožākais vārds black metal žanrā – grupa “Gaerea” viesosies Latvijā trešdien, 21.septembrī, mākslas centrā “Noass”, prezentējot savu jaunāko albumu “Mirage”.

“Gaerea” ir grupa no Portugāles, kas pasaulē plašāku atpazīstamību ieguva 2016.gadā, izdodot debijas ep ko ļoti pozitīvi novērtēja smagās mūzikas mediji un klausītāji visā pasaulē.

Debijas albums ilgi nebija jāgaida – “Unsettling Whispers” izdots 2018.gadā un nostiprina grupas popularitāti klausītāju aprindās.

Gadu vēlāk seko aktīva kocertēšana Eiropas lielākajos festivālos un garāka koncerttūre Ķīnā, intensīvā un atraktīvā koncertdarbība rezultējas ar ilgtermiņa sadarbības līguma noslēgšanu ar līderi smagās mūzikas jomā – mūzikas izdevniecību

“Season Of Mist”, kā paspārnē izdots grupas otrais albums “Limbo”.

Rīgā grupa piestās “The Frozen Martyrs Tour” ietvaros, kuras ietvaros prezentēs savu jaunāko albumu “Mirage”, kas tiks izdots dažas dienas pēc Rīgas koncerta.

Muzikāli grupa mazliet izaicina black metal arhetipus, papildinot savu skanējumu ar melanholiskiem toņiem un piesātinātām emocijām.

Ne velti grupu mazliet salīdzina ar Polijas “Mgla”, “Behemoth” vai ASV “Uada” – uz skatuves mūziķi izmanto aizklātā sejas, okulto simboliku un teatrālus elementus.

 

Ne velti viņus dēvē par nākamās paaudzes metālistu pēcnācējiem.

Grupa Latvijā viesosies pirmo reizi, Baltijas valstīs koncerti notiks tikai Rīgā un Tallinā.

Koncerts 20:00, biļetes iepriekšpārdošanā ticketshop.lv no 15 – 20eur

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment