Prokuratūra lūdz Lembergu apcietināt līdz ar tiesas sprieduma nolasīšanu

Foto: LETA

Līdz ar sprieduma nolasīšanu, prokuratūra lūdz, lai Lembergs tiktu apcietināts. Tādā veidā tiks nodrošināts, ka smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) neaizmūk, ziņo lietas prokurors Juris Juriss un portāls jauns.lv.

Juris Juriss skaidroja, ka prokuratūra izteikusies par piemērojamo sodu Lembergam – astoņus gadus ilgu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju un naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu jeb 64 500 eiro apmērā.

Kad debates bija beigušās, prokuratūra lūdza vēl, lai Lembergam piemēro procesuālo piespiedu drošības līdzekli – apcietinājumu.

Pirmās instances tiesas spriedums, pavisam iespējams, tiks pārsūdzēts. Šī iemesla dēļ ir nepieciešams piemērot piespiedu līdzekli, lai Lembergam nebūtu iespējas izvairīties no soda, kā arī, lai pēc sprieduma nolasīšanas viņš neaizmuktu, izteicās Juriss.

Prokuratūra ir pārliecināta par Lemberga vainu, arī, ja tiesa viņu par tādu atzītu, tāpēc nemaz nav pieļaujama doma, ka vainīgais vienkārši ņemtu un aizmuktu.

Šodien debatēs tika prezentēti pierādījumi par Lemberga aktīvu avotu, cik viegli viņš ar tiem operējās līdz šim un cik vienkārši un viegli Lembergs pameta valsti, lai rīkotos ar šiem aktīviem.

Lietas prokurors sacīja, ka Anrijam Lembergam, Lemberga dēlam, un viņa biznesa partnerim Ansim Sormulim prokuratūra šādu drošības līdzekli nelūgs

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment