Ropažos divus Stafordšīras terjerus saimnieki divus mēnešus tur badā; sākts kriminālprocess

Foto: Facebook / Aija Rauza

Divus amerikāņu Stafordšīras terjerus saimnieki nobadinājuši tik tālu, ka vetārstiem nākas cīnīties par viņu dzīvību. Policija ir ierosinājusi kriminālprocesu. Suņi ir reģistrēti un viņiem ir mikročipi. 

Vienam nu suņiem, kucītei Desildei, acīmredzami trūkst liels svars, redzamas ribas, kas spiežas ārā no miesas. Šādam sunim normāli vajadzētu svērt 30 kg, taču Desilde šobrīd sver nieka 15 kg. Kucītes bēdu brālis ir jau miris pēc nobadināšanas un nerūpēšanās, ko bija nācies pārciest vairāku nedēļu garumā.

LTV “Panorāmai” veterinārārste Ilze Muižniece pastāsta, ka uz klīniku abi Stafordšīras terjeri atvesti būdami kritiskā stāvokī un fiziski vārgi. Pēc veiktajām analīzēm secināts, ka ēdienu un ūdeni suņi nav saņēmuši vismaz divas nedēļas. Policisti aizveda suņus uz Ropažu patversmi, pirms tam apmeklējot mitekli, kurā turēti suņi, kopā ar vetārstu un nama apsaimniekotāju.

Šajā dzīvoklī dzīvoja ne tikai abi suņi, bet arī divi kaķi un ģimene ar trim bērniem. Izrādās, ka šie suņi nepieder dzīvoklī dzīvojošajiem, bet gan to īstais saimnieks savus mīluļus atstājis ģimenei, lai par tiem parūpētos viņa prombūtnes laikā.

Kāda kaimiņiene Marta raidījumam atklāj, ka suņi nav vesti ārā kopš Jaungada, taču viņai nebija bijis ne jausmas par to, ka viņai blakus esošajā dzīvoklī suņi pamazām un mokoši mirst no bada un atūdeņošanās.

Par notikušo Ropažu policijai ziņojis kāds vietējais iedzīvotājs. Ja par notiekošo būtu bijis ziņots ātrāk, tad abi suņi šobrīd būtu dzīvi un veseli. Šobrīd policija notikušo traktē kā cietsirdīgu rīcību pret dzīvniekiem, kā rezultātā iestājušās smagas sekas. Sākts kriminālprocess, ziņo portāls jauns.lv.

Savukārt, kāda Facebook lietotāja, kas ir bijis liecinieks šim šausminošajam notikumam, publicējusi sievietes un vīrieša vārdu, uzvārdu un foto, kuri noveduši abus suņus līdz šādam stāvoklim.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Eriks.</cite>

    Valdibu ari vaidzetu saukt pie atbildibas.es ari esmu novajinats,izkalpinats. Savos gados knapi sveru 46 kg.

Leave a Comment