Šobrīd politiķiem “īsti nav ko dalīt” – Mārtiņš Bondars šaubās par finansējuma rašanu pedagogu algām

Foto: delfi.lv

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP) Latvijas televīzijas raidījuma “Rīta panorāma” apsprieda to, vai ir iespēja atrast finansējuma palielināšanu pedagogu algām 2019. gadā.

Ministru kabinets 19.februārī apstiprināja Latvijas vispārējās valdības budžeta plāna projektu 2019.gadam, kurā Kučinska vadītās valdības apstiprinātais budžeta plāna projekts 2019.gada budžeta ieņēmumus plānoja 9,178 miljardu eiro apmērā, bet izdevumus – 9,205 miljardu eiro apmērā, ziņo portāls jauns.lv.

“Pareizi ir, ka budžetu nedala Saeimā, bet ar to atnāk valdība. [..] Šobrīd ir saņemts budžets faktiski ar mīnusu šajā gadā. Tēriņi ir lielāki nekā paredzēti ieņēmumi,” raidījumā stāstīja Bondars.

Viņš atzīst, ka politiķiem šobrīd īsti neesot ko dalīt. Mārtiņš Bondars arī cer, ka deputāti, pēc viņa un finanšu ministra lūguma, izvairīsies no “deputātu kvotām”, jo tā neesot pareiza prakse.

Bondars ziņoja, ka trešdien, 27.01., notiks komisijas sēde, kuras laikā viesosies finanšu ministrs, lai informēt par 2019. gada virzību un aizvadītā gada budžeta izpildi. Ministrs cer, ka budžetu parlaments pieņems līdz aprīļa sākumam.

Savukārt paši pedagogi solījuši pulcēties protesta akcijā, ja līdz marta sākumam 2019.gada budžetā netiks atrasti jebkādi līdzekļi, lai palielinātu pedagogu atalgojumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzsvēris to, ka pedagogu atalgojuma pieaugumu plānots risināt 2020.gada budžetā, raksta portāls jauns.lv.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment