Saldus pašvaldība piemaksā par centrā masveidā nogalinātiem bebriem

Caur Cieceres upi, kas tek caur Saldu, iecienījuši grauzēji bebri. Pašvaldība katru mēnesi piemaksā medniekiem, lai atbrīvotos no bebriem, neskatoties uz to, ka medību likumā noteikts, ka pilsētu teritorijās ir aizliegts medīt.

Dzintars ir Saldus iedzīvotājs, kas kļuva par liecinieku tam, ka no Cieceres puses nākusi pavisam nelāga smaka. Viņš atklāja, ka smakas cēlonis ir pa upi peldošs bebra līķis, kas bijis saspiests lamatās.Iedzīvotājs vērsies pie pašvaldības, kas uz notikuma vietu nosūtījusi atbildīgo mednieku. Bebra līķis no upes tika izcelts un aizvests, tajā brīdī Dzintars uzzinājis, ka pašvaldība ļoti cītīgi cenšas likvidēt bebrus, kuri iepeld pilsētas teritorijā.

Dzintars
Saldus iedzīvotājs

”Nesaprotu, kādēļ pilsētas teritorijā izmanto lamatas. Tās ir upes lamatas, no krasta tās nemaz nevar redzēt. Kāpēc tas ir vajadzīgs?”

”Bez Tabu” viesošanās laikā Saldus domes priekšsēdētājs sākotnēji bija izbrīnīts par bebru medībām pilsētā, tāpēc piezvanīja savam padotajam, lai noskaidrotu sīkāku informāciju. Atklājās, ka medniekam mēnesī par bebru ķeršanu tiek maksāti 150 eiro (bebru medību sezonas laikā). Pagājušajā medību sezonā pilsētas centrā izdevies izķert 20 bebrus. Vietvaras priekšsēdētājs Māris Zusts stāsta: ”Kad lamatas tiek uzstādītas, tās katru dienu tiek pārbaudītas, lai bebrs ilgstoši neatrastos lamatās. Tie (bebri) pilsētai nodara postījumus. Mēs pilsētā nešaujam.”

Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis norāda, ka pašvaldības organizētās un apmaksātās medības nav likuma pārkāpums. Pašvaldības medību komisija var pieņemt lēmumu, kas pieļauj atkāpi no medību likuma. Šādos gadījumos būtu jāpārdomā iespēja uzstādīt brīdinošus uzrakstus par upē izvietotajām lamatām.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment