Sarkandaugavā vīrietis nogalina bijušās sievas dzīvesbiedru un nolaupa astoņgadīgu meitenīti; ļaundara notveršanā iesaista vienību “Omega”

Foto: infoil.lv

Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknis sestdien, 13.03., ap plkst. septiņiem vakarā saņēma ziņojumu par atrastu vīrieša līķi kādā Sarkandaugavas dzīvoklī, uz kura ķermeņa novērojamas vardarbīgas nāves pazīmes, kā arī ziņots par astoņgadīgas meitenītes nolaupīšanu, kuru slepkava paņēmis no dzīvokļa. 

Kad ieradās mediķi un policija, apstiprinājās, ka 1978. gadā dzimušais vīrietis ar durtām brūcēm ir miris notikuma vietā.

Likumsargi noskaidroja, ka tajā brīdī dzīvoklī atradās vainīgā vīrieša meitiņa un viņa sievas jaunais dzīvesbiedrs. Šajā dzīvoklī mitinājās viņa bijusī sieva ar savu jauno ģimeni. Alkoholisko dzērienu ietekmē abu vīriešu starpā izcēlies strīds, kā rezultātā bijušais vīrs otram vīrietim divas reizes iedūris krūtīs un kaklā. Dūrienu dēļ cietušais vīrietis notikuma vietā gāja bojā. Pēc bijušās sievas jaunā dzīvesbiedra noslepkavošanas, vainīgais vīrietis paņēma savu astoņgadīgo meitu, kas ikdienā uzturējās pie mātes, un pameta notikuma vietu.

Lai noskaidrotu meitenes iespējamo atrašanās vietu, tika veiktas speciālās izmeklēšanas darbības, kā rezultātā iespējamo vietu policisti ir noteikuši. Tā kā vīrietis bija neadekvāts, alkohola reibumā un afekta stāvoklī izdarījis slepkavību un nolaupījis nepilngadīgu meitenīti, tika pieņemts lēmums aizturēšanā piesaistīt pretterorisma vienību “Omega”.

Vīrietis tika aizturēts tajā pašā vakarā, kad izdarīja smago noziegumu. To paveica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Rīgas Ziemeļu iecirkni un pretterorisma vienību “Omega”.

Šis 1978. gadā dzimušais vīrietis likumsargu redzeslokā jau ir nonācis pirms tam saistībā ar laupīšanu un zādzībām.

Portāls jauns.lv ziņo, ka saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Likumā paredzēts, ka par šādu noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Noziedzniekam tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Tā kā šajā notikumā ir iesaistīts arī bērns, par to tiks ziņots arī bāriņtiesai.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment