Vairāk nekā 6000 pensionāru paliek parādā valstij pēc tam, kad VSAA iesūta kļūdainu informāciju VID

Laikraksts “Neatkarīgā Rīta Avīze” vēsta, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) Valsts ieņēmumu dienestam (VID) esot iesniegusi kļūdainu informāciju par vairāk nekā 6000 pensionāru, kuriem tiek maksātas pensijas un pabalsti. 

Avīzē rakstīts par kādu vīrieti, pirmās grupas invalīdu, kurš par 2018. gadu valstij palicis parādā 293 eiro. Viņa meita Natālija laikrakstam stāstīja:

“Tēvs ir pensionārs, nestrādā, jo 2017.gadā nonāca slimnīcā ar insultu. No 2018.gada janvāra viņš atradās slimnīcā, bet aprīlī viņam piešķīra pirmo invaliditātes grupu, piešķīra arī atbilstošos pabalstus kopšanai un transporta pabalstu, ko izmaksā reizi pusgadā. Viņš saņem arī pensiju, bet nekādu citu ienākumu – oficiālu vai neoficiālu – viņam nebija un nav”.

 

Vēlāk noskaidrojās, ka VSAA kļūdainas datu apstrādes rezultātā VID ir nosūtījusi nepareizus datus par 6098 pensiju saņēmējiem ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN). Kļūda tika identificēta un tā tiks novērsta aptuveni nedēļas laikā.

Kļūda radās apstrādājot datus par pensiju saņēmējiem, kuriem 2018.gadā mainījās pensijas apmērs. Tas tieši attiecas uz tiem pensionāriem, kuri individuāli pārrēķinājuši pensijas, piemēram, pievienojot papildu uzkrāto stāžu, ziņo portāls jauns.lv.

VSAA problēmu risinās un parādos nonākušajiem pensionāriem nebūs pašiem jānāk risināt problēma.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment