Sašutuma vilnis internetā: KNAB ķeras klāt jaunietim, kas uztaisīja patriotisko dziesmu, kurā bija uzvilcis KPV LV kreklu

 

Pamatīgu sašutuma vilni internetā izraisījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcība – iestādes darbinieki pie sevis izsaukuši jaunieti vārdā Robert Ox, kurš kādu laiciņu atpakaļ bija sacerējis patriotisku dziesmu (linku uz šīs dziesmas klipu varat noskatīties šī raksta beigās) un izveidojis tai videoklipu. Dziesmā jaunietis aicina tautu mosties un rīkoties, bet klipā valkā partijas KPV LV kreklu. 

Acīmredzot, KNAB ieskatos tā bijusi neatļauta politiskā aģitācija, tomēr interneta lietotāji ar šādu situāciju galīgi nav mierā, atgādinot, ka Latvijā korupcija ir nopietna problēma, un birojam vajadzētu nodarboties ar tās apkarošanu, nevis tvarstīt jauniešus, kas veido mūzikas klipus. Sociālo tīklu lietotāji KNAB pārmet valdošo partiju interešu aizstāvēšanu un neobjektivitāti:

Piemēram, Raivis Lasmanis Facebook raksta: “Tik skaisti redzēt KNAB. Darbībā, tik skaisti vērot kā izpilda citu pasūtījumu, cik skaidri un uzkrītoši viņi parāda ka ir pērkami , hi hi hi uzjautrina mani Latvijas valsts oligarhu un valstsvīru spēlītes, un lielākais abloms ka viņi iesaista tajā visā KNAB, VID UTT, hi pašiem rokas pa īsu”

Toms Andersons raksta: “Šis paver cilvēkiem acis plašāk un skaidri parāda, ka šo iestāžu vadība ir auklińā un veic darbības pēc pasūtījuma. Spriedze tik aug un katra šāda veida darbība vairo atbalstu KPV LV. Būs pārmaińas oktobrī, tik šīs personas tam nav gatavas, jo tiks grieztas čūsku galvas ar temīdas damokla zobenu.”

Arnis Pozņaks: “Tas tikai pierāda korupcijas milzīgo ietekmi.Gandrīz diktatoriska valsts pārvalde.”

Piektdienas vakarā partijas vadītājs Artuss Kaimiņš savā Facebook profilā nopublicējis šādu ziņu, dodot mājienu, ka KNAB panācis ieraksta izdzēšanu no Facebook. Komentāros zem šī ieraksta politiķis raksta: “Tiek izbanoti Fb live video no vakardienas Robert Ox pratināšanas.”!

 

https://www.facebook.com/kaimins/posts/10217564658131963

 

Lai arī Facebook vairs nav atrodams oriģinālais noratināšanas video, tomēr kāds lietotājs komentāros dalījies ar youtube ievietotu video, kur ir aizklātas notikumu dalībnieku sejas, bet ir iespējams noklausīties sarunas (visticamāk, tieši dēļ tā, ka video bija redzama KNAB darbinieces seja, video pēc biroja sūdzības ticis izdzēsts):

https://www.youtube.com/watch?v=CG82Vznq0LI&feature=share

Kā video dzirdams, KNAB darbiniece iztaujā klipas autoru Robert Ox, kurš skaidro, ka klipu veidojis patriotisma iespaidā. Kad KNAB darbiniece pamana, ka viņu filmē, viņa pieprasa, lai tas tiek pārtraukts. Tomēr video autors norāda, ka likums viņam neaizliedz filmēt valsts amatpersonu. KNAB darbiniece ir sašutusi, un pamet nopratināšanu.

 

Tomēr skandalozā situācija ap visu šo notikumu nerimstas. KPV LV dalībnieki Facebook pēdējās nedēļās viens pēc otra regulāri ziņo, ka KNAB un VID viņus izsauc uz pratināšanām, radot iespaidu, ka sākušās “raganu medības” tieši pret šīs partijas biedriem. Kometāros zem partijas ierakstiem daudzi KPV LV atbalstītāji iesmej, ka došanās uz KNAB ir kā “iesvētības pirms iestāšanās partijā”.

Lūk dziesmas klips, ar kuru viss šis skandāls sākās:

https://www.youtube.com/watch?v=SuRHafVHsjc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment