Satiksmes ministrs: “Rīga nav izlietojusi 19 miljonus no mērķdotācijām,” sūdzēšanās par finanšu trūkumu ielu remontam ir tikai atruna

Foto: skaties.lv

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) pauž, ka Rīgas pašvaldība no valsts mērķdotācijām ceļu uzturēšanai nav izlietojusi 19 miljonus eiro, tāpēc nav nekāda iemesla apgalvot, ka ielu remonti netiek veikti finanšu trūkuma dēļ.

Rīgas pašvaldības atbildība ir informēt ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu, ja tas nav pietiekami labā stāvoklī, lai pa to brauktu, kā arī ir jāveic visi nepieciešamie procesi, piemēram, atļautā braukšanas ātruma samazināšana, brīdinājuma zīmju izlikšana un nepieciešamo apbraukšanas ceļu organizēšana.

“Ceļu īpašnieks ir pilnībā atbildīgs par ceļu stāvokli un ceļu satiksmes nodrošināšanu, arī par brīdināšanu par ceļu stāvokli, kas neatbilst visām prasībām. [..] Mēs redzam, ka ceļu īpašnieks pašreiz nespēj kvalitatīvi veikt savus pienākumus un Satiksmes ministrija (SM), kā atbildīgā par ceļu satiksmes drošību valstī, norādīs Rīgas domei un mēram uz tiem pienākumiem, kas viņiem ir jāveic,” teica ministrs.

Linkaits atzīst, ka mērķdotācijas Rīgas pilsētai ir pārskaitītas pienācīgā apjomā, kā rezultātā ceļiem vajadzētu būt teicamā stāvoklī, taču tā nav.

Mēs redzam, ka Rīga nav izlietojusi 19 miljonus no mērķdotācijām, un, ja kāds sūdzas par finanšu trūkumu, tad tā ir tikai atruna.

 

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment