Septembrī Dramaturgu teātra skatuves atgriežas leģendārā melnā komēdija “Piektais bauslis”

Šā gada 23.septembrī uz Dramaturgu teātra skatuves atgriezīsies dramaturga un režisora Hermaņa Paukša nu jau par leģendāru uzskatāmā melnā komēdija “Piektais bauslis”.

Vētrainā naktī pie kādas odiozas dāmas ciemos ierodas divas viņas cienīgas draudzenes. Visas trīs dzer limonādi, ēd kūciņas, dzied klasiskas latviešu galda dziesmas, dejo un taktiski cenšas realizēt katra savus plānus. Viņas cītīgi apkalpo saimnieces atraktīvais sulainis, kurš ir gatavs izpildīt jebkuru dāmu vēlēšanos, taču ne vienmēr viss iznāk pareizi…

Kā norāda izrādes autors H. Paukšs, luga sarakstīta pagājušā gadu tūkstoša nogalē. Pēc gandrīz 30 gadiem luga joprojām nav zaudējusi savu aktualitāti un ieguvusi jaunu elpu. Kā sola režisors, tajā būs gan visiem zināmas latviešu “galda dziesmas”, gan prāva deva melnā humora.

“Piektā baušļa” kolorītajos un spilgtajos tēlos iejutīsies Dramaturgu teātra aktieri Anna Elīza Jākobsone, Solvita Stengrēvica-Grāvīte, Anita Bernāne, Evija Petrovska, Madara Grāvīte, Marta Giptere, Andrejs Saldavs, Juris Mencis.

Tāpat septembrī draugiem un radiem, kā arī citiem interesentiem ir iespēja noskatīties arī 24. studijas audzēkņu diplomdarba izrādi “Pūķa brokastis”. Jaunajiem aktieriem uz skatuves pievienosies arī teātra pamatsastāva aktieri, bet izrādes tapšanā piedalījies ir viss teātra kolektīvs. Savukārt septembra beigās Dramaturgu teātrī gaidāma vēl viena pirmsizrāde – H. Paukša luga “Drošās dienas”.

Tikmēr jāatgādina, ka 2022.gada oktobrī darbu sāks Dramaturgu teātra 28. aktiermeistarības studija. Pieteikties tai var vēl joprojām, sūtot pieteikumu ar vārdu, uzvārdu, e-pastu un telefona numuru uz: [email protected]. Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu – bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, un mācību programma ir izveidota tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu iegūt visas šīs iemaņas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment