Skatuves māksliniece Jolanda Suvorova vecumdienas aizvada lielā trūkumā

Foro: valmieraszinas.lv

Jolanda Suvorova visiem ir zināma kā daudzpusīga skatuves māksliniece – viņa gan dejo, gan dzied, gan strādā kā aktrise. Nesen viņa atzīmēja savu dzimšanas dienu, taču vecumu neatklāj, piebilstot, ka sirdī jūtas kā 18 gadus jauna meitene, taču veselība gan esot kā 100 gadus vecai.

Daudzpusīgā māksliniece dzīves laikā nav palikusi nepamanīta, viņa bija kā spridzeklis, no kā sprāga enerģija, atraktivitāte un dzīvesprieks. Žurnālam “Kas Jauns” Suvorova atzīst, ka agrāk viņai piedāvājumi uzstāties dažādos pasākumos bija teju katru nedēļu, taču pēdējo gadu laikā piedāvājumu tik pat kā neesot bijis.

Jolanda saprot, ka šobrīd skatuves mākslinieku vidū konkurence ir liela, taču viņa joprojām labprāt pieņemtu darba piedāvājumus:

“Visvairāk man tīk uzstāties koncertos. Gribētu arī filmēties kādā reklāmā vai filmā. Varbūt tādu kā mani kaut kur vajadzētu… Bet tagad jau ir daudz aktieru, ir, no kā izvēlēties [..] Vienu brīdi jau gribējās aizbraukt prom no šīs valsts, jo nav darba. Man gribas to sajūtu, lai es būtu kādam vajadzīga”.

 

Māksliniece atzīst, ka pēdējie gadi ir bijuši ļoti smagi, nākas censties izdzīvot no 330 eiro pensijas: “Nekad nebiju domājusi, ka vecumdienās būs tik grūti. Es taču visu mūžu esmu daudz strādājusi. Esmu bijusi gan skatuves māksliniece, gan arī fabrikā strādājusi, kad viena meitu audzināju.”

“Atzīstos, nespēju izdzīvot ar šādiem ienākumiem, ir pat izveidojies dzīvokļa parāds. Tā sevis žēl… Gribas sēdēt un raudāt.”

 

Jolanda bilst, ka Latvijā cilvēkam būtu nepieciešams pelnīt vismaz 1500 eiro mēnesī, lai nomaksātu visus rēķinus, medikamentus, arī veselīgu pārtiku, nevis pašu lētāko, kas veselībai nav labi: “Zāles vien mēnesī man izmaksā 60 eiro. Visas nepērku, jo nevaru atļauties. Arī, lai notievētu, vajag normālu ēdienu ēst. Man nesanāk. Ēdu visu, kas ir lēts, ne to, kas būtu veselīgs. Lai cilvēks pie šādas dārdzības varētu normāli dzīvot, katram vajadzētu mēnesī saņemt 1500 eiro. Tad varētu nomaksāt dzīvokļa rēķinu, nopirkt medikamentus un pirkt normālu, veselīgu pārtiku. Ja es saņemtu kaut vai 500 eiro mēnesī, justos kā karaliene”.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment