Igaunijā izstrādā pirmās nepieciešamības izdzīvošanas komplektu iedzīvotājiem; komplekts nedēļai četriem cilvēkiem – 260 eiro

“Postimees” un Igaunijas valdības oficiālā vietne ziņo, ka Igaunijas valdība izstrādā pirmās nepieciešamības komplektu iedzīvotājiem. Viņi aicina tautu sapirkt pārtiku un pirmās nepieciešamības preces vismaz nedēļai uz priekšu. Pēc Glābšanas departamenta aprēķiniem, četru cilvēku ģimenei tas varētu izmaksāt 260 eiro.

Pirmās nepieciešamības komplektu izstrādāja Igaunijas Iekšlietu ministrija, Ekonomikas ministrija un Glābšanas departaments šis komplekts ir domāts, lai iedzīvotāji spētu bez citu palīdzības izdzīvot ekstremālos apstākļos. Lai ģimene izdzīvotu krīzes apstākļos, nepieciešams gan ēdiens, gan ūdens, gan medikamenti, gan instrumenti, ar kuru palīdzību, piemēram, var iegūt elektroenerģiju vai uguni. Izdzīvošanas komplektā iekļauta arī līmlente, ar kuru nepieciešamības gadījumā varētu hermētiski aizdarīt logus vai aizlāpīt caurumus. Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt auto ar tukšu bāku un radiouztvērēju bez baterijām. Protams, ka ir jāpadomā arī par apģērbu un guļamajām lietām.

“Jo vairāk, jo labāk” – tieši pēc šāda principa Igaunijas iedzīvotāji tiek aicināti iegādāties izdzīvošanas komplektu.

Izdzīvošanas komplekta dārgākā lieta ir pudele ar ūdensfiltru, kas izmaksā 50 eiro, taču tas ir ļoti noderīgs priekšmets, jo tādā veidā ir iespējams ņemt ūdeni dzeršanai no jebkuras ūdenstilpnes. Kopumā filtrs spēj attīrīt 1000 litrus ūdens.

Igaunijā ir ļoti zema katastrofu iespējamība, taču valsts dienesti uzsver, ka ir nepieciešams sagatavoties krīzes situācijai. Ja rodas elektroenerģijas padeves pārrāvums, rezultātā pusdienas laikā var palikt bez jebkādiem sakariem, pārstātu darboties gan bankas, gan ūdensapgāde, gan apkure.

Nākošajā lappusē noskaidro visus priekšmetus, kas ietilpst igauņu izdzīvošanas komplektā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment