Rīgas dome lemj par vēl vienu vicemēra amata izveidi

Foto: nra.lv

Rīgas domē tika sagatavoti grozījumi pašvaldības nolikumā, lai būtu iespējams izveidot otru mēra vietnieka amatu. Piektdien, 22.03., Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstīja šos grozījumus. 

Opozīcijas deputāti bija neizpratnē par to, kāpēc nepieciešams otrs mēra vietnieka amats un pauda, ka lēmums saistīts ar Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atlaišanu. Izteiktas dažādas prognozes, kā vienu no tām izteica Vilnis Ķirsis (V) – šajā amatā nākotnē varētu nokļūt pats Ušakovs.

Pats Nils Ušakovs sacīja, ka pats uz otru mēra vietnieka amatu nekandidēs, bet gan šis lēmums tika pieņemts, lai nodrošinātu efektīvu pašvaldību līdz Eiropas Parlamentam (EP) un pēc tā.

Rīgas mērs pauda, ka šobrīd nav zināms, kas ieņems jaunizveidoto amatu, tas būs zināms tikai pēc 27. martā gaidāmās Rīgas domes sēdes, kad tiks apstiprinātas komitejas atbalstītās izmaiņas nolikumā, ziņo portāls jauns.lv.

“Tas noteikti būs “Saskaņas”/”Gods kalpot Rīgai” bloka pārstāvis, kuru koleģiāli virzīs koalīcija. Sākumā vajag vēl apstiprināt izmaiņas nolikumā, ” teica Ušakovs.

Tagadējais Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) izteicās, ka šī iecere ir atbalstāma:

“Es domāju, ka teju visi Latvijas iedzīvotāji vienu no astoņām Latvijai atvēlētajām vietām EP ir rezervējuši Nilam Ušakovam. Ir skaidrs, ka jūnija sākumā, pēc desmit gadu darba Rīgā, mērs varētu aiziet strādāt uz EP. Un, manuprāt, iniciatīva šobrīd atrast vēl vienu “menedžeri”, kas varētu “iestrādāties” mēra pienākumos, ir apsveicama”.

Viņš arī atzina, ka otra vicemēra amatu varētu ieņemt kāds partijas “Saskaņa” pārstāvis.

Vēl viena vicemēra amata izveide ar piemaksām un algu Rīgas domei izmaksās 33 000 eiro gadā.

Izmaiņas nolikumā vēl jāapstiprina kārtējā Rīgas domes sēdē.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment