Šonedēļ Rēzeknē notiek 12. Starptautiskais teātra festivāls “Soli pa solim 2022”

No 16. līdz 18.septembrim Rēzeknē notiek 12. Starptautiskais teātra festivāls “Soli pa solim 2022”, kurā satiekas Latvijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas teātri. Festivālā skatītāji varēs piedzīvot 10 dažādas izrādes.

Rēzeknē viesosies Jelgavas Studentu teātris, Jūrmalas teātris, ansamblis “Rīgas pantomīma”, Valkas pilsētas teātris un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Vecpilsētas teātris, Polijas Kliedziena teātris (Teatr Krzyk) no Maševo, Igaunijas Viljandi Seasaare teātris, Lietuvas Pantomīmas teātris “A” no Klaipēdas un Rokišķu Tautas teātris.

Festivālu atklās vīru koris “Graidi” un pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” mūziķu grupa ar koncertizrādi “Dzeivis graidi”. Teicēja lomā iejūtas latgaliešu literāts un multimākslinieks Oskars Orlovs jeb Raibīs. Koncertizrādē atklājas vīru dzīves ainas, piedzīvojumi un pārdzīvojumi. Biļetes cena festivāla atklāšanas koncertizrādē “Dzeivis graidi” ir 7.00 €, bet pārējās festivāla izrādēs ir bezmaksas ieeja.

Piektdienas vakarā Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Vecpilsētas teātris viesosies ar izrādi “Aiz slēgtām durvīm”. Izrādes tēma skar šodienas pasaules problēmas, cilvēka neapzinātu rīcību, kas noved pie traģēdijas, izraisa ciešanas un izmisumu.

Sestdien teātris Krzyk (Polija) skatītājus iepriecinās ar iestudējumu “Ei, Tu!” (Hej, Ty!), kurā savijas drāmas un komēdijas elementi. Valkas pilsētas teātra sniegumā redzēsim traģēdiju “Veclaiku muižnieki”, bet Jelgavas Studentu teātris pārsteigs ar komēdiju – japāņu tautas farsu “Kjogenstāsti”. Tam sekos divas drāmas – Viljandi Seasaare teātra (Igaunija) izrāde “Rāmji” (The Frames) un Jūrmalas teātra iestudējuma “Oleanna” pirmizrāde. Sestdienas vakars noslēgsies ar pantomīmas teātra “A” (Lietuva) kustību izrādi “Pasaules vēsture” (History of the World).

Svētdien Rokišķu Tautas teātris (Lietuva) piedāvās patiesos notikumos balstītu stāstu “Svešā zeme” (Foreign Land), bet festivāla izskaņā baudīsim ansambļa “Rīgas Pantomīma” kustību izrādi “Viens no miljona”.

Biļetes cena festivāla atklāšanas koncertizrādē “Dzeivis graidi” Latgales vēstniecībā GORS -7.00 €, Pils ielā 4, tālr. 64633303. Pārējās festivāla izrādēs ir bezmaksas ieeja, tomēr vietu skaits – ierobežots. Lai garantētu sēdvietu izrādē, jāizņem bezmaksas ieejas kartes kasēs: Rēzeknes Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3, tālr. 64622066 un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97, tālr. 64622182.

Starptautiskais teātra festivāls “Soli pa solim” Rēzeknē notiek kopš 2000.gada, piedāvājot iepazīties ar labākajiem Latvijas un ārvalstu amatierteātru, neatkarīgo, kā arī profesionālo teātru iestudējumiem, lai soli pa solim iedziļinātos teātra mākslā un piedzīvotu dažādu valstu, valodu un emociju izpausmes. Festivālu rīko Rēzeknes Tautas teātris sadarbībā ar pašvaldības aģentūru “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”.

 

Festivāla jaunumi FB: www.facebook.com/rezeknesteatris

Rēzeknes Tautas teātra un festivāla tīmekļvietne: www.rtt.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment