Tas tagad ir nolemts! Vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem lieli jaunumi

Šodien klajā nākuši lieli jaunumi visiem tiem, kuri jau paspējuši vakcinēties pret Covid-19, vai savulaik šo slimību jau ir izslimojuši. 

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja grozījumus, kas ļaus pret Covid-19 vakcinētām vai šo slimību pārslimojušām personām ceļot bez jebkādiem ierobežojumiem. Savukārt nevakcinētām personām nāksies turpināt ievērot lielāko daļu līdzšinējo ierobežojumu.

 

Sagaidāms gan, ka šis lēmums izraisīs lielu neapmierinātību to iedzīvotāju vidū, kuri nolēmuši nevakcinēties.

 

Grozījumi noteic, ka par zema riska inficēšanās valstīm ir uzskatāmas valstis, ja 14 dienu kumulatīvais paziņoto Covid-19 gadījumu rādītājs nepārsniedz 75 uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasi arī: Dumpis izsakās par vakcinēšanas apšaubīšanu un citām ar vakcināciju saistītām aktualitātēm

Ko saka Linkaitis

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) valdības sēdē aicināja iedzīvotājus, kuri plāno ceļot, rūpīgi iepazīties ar katras valsts iekšējo kārtību, kas saistīta ar ceļošanas ierobežojumiem, jo katrai valstij ir tiesības pieņemt savus ierobežojumus.

Konkrētie noteikumi ļauj vakcinētām un pārslimojušām personām brīvi ceļot bez jebkādiem ierobežojumiem un testiem gan Eiropas Savienībā (ES), gan ārpus tās, tostarp uz augsta riska trešajām valstīm,” atzīmēja Linkaits.

Viņš norādīja, ka nevakcinētām personām arī turpmāk nāksies veikt Covid-19 testus pirms ceļošanas, bet atgriežoties nāksies ievērot pašizolāciju, ja būs Latvijā ieceļots no augsta riska valsts.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (un cita strapā uzzinātu, kad jaunie noteikumi stājas spēkā) 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment