TEDx Riga Technical University līdz 7.oktobrim atver pieteikšanos studentiem

Visu Latvijas augstskolu studentiem tiek piedāvāta unikāla pieredze – 20.oktobrī klātienē piedalīties pirmajā TEDx Riga Technical University un izbaudīt izcilu Latvijas un pasaules zinātnieku, uzņēmēju, inovācijas un jaunuzņēmumu vides veidotāju, tehnoloģiju, jūrniecības, medicīnas un citu jomu ekspertu iedvesmojošos stāstus.

Studentiem līdz 7.oktobrim jāaizpilda pieteikuma anketa, apliecinot savu interesi un motivāciju. Anketa un plašāka informācija par pasākumu – https://tedxrtu.lv/

Pasākumā klātienē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) auditoriju centrā Domus Auditorialis, Zunda krastmalā 8, varēs piedalīties 100 skatītāji. Pārējiem būs iespēja norisēm sekot līdzi RTU Facebook un Youtube kanālos. Pasākums notiks angļu valodā.

Pasākumā ar iedvesmojošiem stāstiem dalīsies vienpadsmit izcili runātāji, piemēram, RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna, Roterdamas Biznesa skolas zinātniskais lektors Nīks Plēgmans, kurš biznesu nomainījis par akadēmisku karjeru. Viņš aicinās aizdomāties, kur rodas laba izglītība, bet jaunuzņēmumu veidotājs Artūrs Bernovskis apcerēs, vai mācīties darot vai mācīties pirms darīšanas. Farmācijas uzņēmuma “Repharm” valdes loceklis Jānis Vanags skatīsies uz krīzēm kā transformācijas un jaunas stratēģijas virzītājspēkiem, bet investors un nekustamā īpašuma jomas eksperts Ralfs Gaubšteins apliecinās, ka reizēm neiegūt to, ko vēlies, ir īsta svētība.

Uz TEDx Riga Technical University skatuves kāps arī Linda Saulīte, komunikācijas plānošanas, tirgus un sabiedriskās domas izpētes, digitālās mārketinga kompānijas “Dentsu Latvia” valdes locekle, kura, uzsverot, ka mēs katrs esam atšķirīgs, vedinās aizdomāties, vai tāpēc mēs jūtamies unikāli. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Inovāciju un tehnoloģiju departamenta direktors Ņikita Kazakevičs vadīs cauri nezināmajam, izmantojot improvizāciju, humoru un garīgos vingrinājumus, bet Baltijā vadošā medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma “Longenesis” līdzdibinātājs Emīls Sjundjukovs aicinās palūkoties uz digitāliem rīkiem kā “21.gadsimta skrūvgriezi”, kas palīdz veidot veselības aprūpes nākotni. Ar veselības aprūpi saistīta arī RTU Augstas enerģijas daļiņu fizikas un paātrinātāju centra pētnieka Kristapa Paļska uzstāšanās – viņš iepazīstinās ar bioloģijas, fizikas un tehnoloģiju kokteiļa jeb radiācijas lomu turpmākā vēža ārstēšanā. Tikmēr RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāne profesore Elīna Gaile-Sarkane reflektēs par to, kas ir labāk – bailes vai bezbailība, bet jūrniecības eksperts, kapteinis Gints Ādams stāstīs, kā kontrolēt mūžam mainīgo pasauli.

TEDx Riga Technical University virstēma būs pārmaiņas kā ikdienas neatņemama sastāvdaļa, kas, liekot nepārtraukti mainīties un pielāgoties, attīsta sabiedrību un tās indivīdus kā spēcīgus pārmaiņu vadības līderus. Pasākumu organizē RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts. Šī ir pirmā reize Latvijā, kad licenci TEDx rīkošanai ieguvusi izglītības iestāde.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar vadmotīvu “Idejas, ar kurām vērts dalīties”. TEDx ir TED kustības nacionāla mēroga konference, ko rīko vietēji organizatori saskaņā ar TED misiju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment