Transpersona seksuāli uzbruka divām ieslodzītajām pēc tam, kad vīrietis tika pārvests uz sieviešu cietumu

MoJ paziņojums piebilda: “Pēc Kārenas Vaitas lietas mēs veicām ātru novērtējumu, kurā tika aplūkotas visu transseksuāļu likumpārkāpēju atrašanās vietas cietuma īpašumos.

Tā rezultātā uz vīriešu cietumiem tika pārvietots neliels skaits ieslodzīto transpersonu.”

Citā gadījumā transseksuālais ieslodzītais Paris Grīns, kam par slepkavību tika piespriesti vismaz 18 gadi cietumā, uzsāka soda izciešanu Korntona Valī sieviešu cietumā Stirlingā, bet tika pārvietots pēc tam, kad tika saņemti ziņojumi, ka konkrētajai transpersonai ir bijis sekss ar sievietēm, kas ieslodzītas kopā ar viņu vienā kamerā.

Grīns, kurš ir dzimis kā Pīters Lings, pašlaik atrodas HMP Edinburgas sieviešu spārnā, un viņam paredzēts veikt dzimuma maiņas operāciju.

Tikmēr 2017. gadā dubultizvarotājs, kuram bija 10 000 sterliņu mārciņu liela dzimuma maiņas operācija, tika ievietots cietumā, kur ieslodzījumā bija tikai sievietes.

Incidents notika pēc tam, kad 50 gadus vecais Martins Pontings, trīs bērnu tēvs, kurš kļuva par Džesiku Vinfīldu pēc tam, kad 1995. gadā viņam tika piespriests mūža ieslodzījums, tika pārvests no HMP Vaitmūras Kambridžšīrā uz HMP Bronzfīldu Surrejā, Eiropas lielāko sieviešu cietumu.

Tieslietu ministrija apgalvo, ka tagad Anglijā un Velsā ir 139 transpersonu, skaits ir divkāršojies kopš 2016. gada.

Pagājušajā gadā atklājās, ka gandrīz puse no transpersonām bijušas notiesātas par dzimumnoziegumiem.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment