Sešus gadus vecs zēns tika izvilkts no taksometra, bērnu nogalina ar stikla šķembu kliedzošas mātes un policista priekšā

Ir parādījušās pirmās bildes par kādu sešus gadus vecu zēnu, kuram Saūda Arābijā savas kliedzošās mātes priekšā tika pārgriezta rīkle ar stikla šķembu.

Zakaria Al-Jaber bija taksometrā kopā ar māti ceļā uz Pephet Muhammad svētnīcu Medīnā, kad mašīnu apturēja un sešgadīgais zēns tika izvilkts no mašīnas.

Tiek ziņots, ka taksometra šoferis aizvilka zēnu uz kafejnīcu Al-Tilal rajonā, tad sašķaidīja stikla pudeli un pārgrieza rīkli, pēc tam puisēns tika atkārtoti sadurts. Gan viņa māte, gan tuvējais policists mēģināja apturēt nežēlīgo uzbrukumu, ziņo TMV.

Sajids Hussains tviterī dalījās ar zēna attēliem, aicinot “taisnīgumu” un sakot: “Mazākie zārki ir vissmagākie”.

Viņš teica: “Tas ir barbariski, kā tas saūdarābs šoferis nocirta galvu 6 gadus vecajam Zakarijam.

Tev nav jābūt šiītam vai sunnītam. Vispirms mēģiniet kļūt par cilvēku. Tiesas atlikšana nozīmē, ka taisnīgums tiek noraidīts.”

Kāds nezināms vīrietis pirms uzbrukuma bija jautājis mātei, vai viņa ir šiīte, uz ko viņa atbildēja ar “”.

Nav zināms, kāpēc zēns bija mērķis, taču Saūda Arābijas amatpersonas apgalvo, ka uzbrucējs cietis no garīgās veselības problēmām.

Shia Rights Watch” apgalvo, ka zēns ceturtdien nogalināts sektantu vardarbības aktā.

Viņi teica: “Saūda Arābijas šiītu kopiena šodien sanāca kopā sērās, lai vecākiem izrādītu solidaritāti. Kopiena arī ziņoja, ka šis incidents ir saistīts ar notiekošiem pārkāpumiem un Saūda Arābijas varas iestāžu aizsardzības trūkumu pret saviem šiītu iedzīvotājiem.”

Shia Rights Watch”, kuras galvenā mītne atrodas Vašingtonā, sacīja, ka galvas nociršana ir jārisina steidzami.

Viņi piebilda: ” “Shia Rights Watch”, citas cilvēktiesību aizstāvju organizācijas un aktīvisti jau sen aizstāv šīs minoritātes tiesības caur kampaņām, tomēr iedzīvotāji joprojām cieš tāpēc, ka nav starptautisku saistību, lai izbeigtu šādus pārkāpumus.

Tik jauna bērna galvas nociršana šādā manierē ir steidzīgi jārisina!”

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment