Trolejbuss uz gājēju pārejas notriec zēnu, kurš vilkts zem transporta gandrīz līdz pieturvietai. Vecāki neapmierināti par maigo sodu vadītājai

LTV raidījums “4. studija” vēsta par kādu atgadījumu 2018. gada septembrī, kad “Rīgas satiksmes” (RS) trolejbusa vadītāja nemanīja 6. klases zēnu ejam pa gājēju pāreju. Zēnu notrieca un ar trolejbusu vilka gandrīz līdz pieturvietai. Kopš nelaimes gadījuma pagājis gandrīz gads, trolejbusa vadītājai sods piespriests, taču vecākiem šķiet, ka tas ir pārāk maigs.

Skolēns zem trolejbusa pa asfaltu esot vilkts 19 metru garumā. No transportlīdzekļa apakšas zēns izkļuvis saviem spēkiem, taču ne sveiks un vesels – viņa kāja bija sadragāta. Uz raidījumu bija ieradusies māte, kura stāsta par brīdi pēc notikušā:

 

“Dēls bija pie samaņas. Vienīgais, ko viņš nemitīgi atkārtoja – “Es neesmu vainīgs. Es gāju pāri gājēju pārejai. Viņa mani laida, bet es neredzēju viņas [trolejbusa vadītājas] acis!”

 

Sākotnēji māte nesapratusi, kāpēc dēls tā saka, taču pieejamajā video materiālā no notikuma brīža ir redzams, ka trolejbusa vadītāja kādas 20 sekundes nemaz nav skatījusies uz ceļu. Māte pieļauj domu, ka sieviete esot bijusi apreibinājusies:

 

“Pieļauju, ka transportlīdzekļa vadītāja lietojusi kādas psihotropās vielas, jo pat nejuta, ka zem trolejbusa velk mazu puiku!”

 

Pēc traģiskā atgadījuma zēna kāja bija tik ļoti sadragāta, ka ārsti izteica niecīgu cerību saglābt kāju, taču brīnumainā kārtā viņiem tas izdevās. Neskatoties uz to, ka kāja saglābta, 6. klases skolniekam priekšā vēl ilgs un smags atveseļošanās ceļš. Pats zēns raidījumam stāsta par situāciju no sava skatu punkta:

 

“Gribēju pāriet ielu – sākumā paskatījos uz abām pusēm – no vienas puses brauca trolejbuss, taču it kā apstājās, tāpēc domāju, ka mani laiž. Izrādās, ka vadītāja neskatījās uz ceļu, kad biju zem trolejbusa, galvu turēju ar roku, sakodu zobus un ievilku vēderu, lai zobi neizkristu.”

 

Nākošajā lappusē lasi, kādu neiedomājami maigu sodu trolejbusa vadītājai piespriedusi tiesa

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment