Trolejbuss uz gājēju pārejas notriec zēnu, kurš vilkts zem transporta gandrīz līdz pieturvietai. Vecāki neapmierināti par maigo sodu vadītājai

 

Raidījums informē, ka vadītāja, kas pārkāpa šādu ceļu satiksmes noteikumu un uzbrauca virsū zēnam, joprojām turpinot darbu “Rīgas Satiksmē”.

Zēna tēvs atklāj, ka pats tiesas process esot bijis pavisam neizprotams, jo piespriestais sods ir pārāk maigs šādam nelaimes gadījumam – divi gadi nosacīti un autovadītāja apliecības atņemšana uz diviem gadiem. Arī pašas trolejbusa vadītājas attieksme esot bijusi neizprotama un dīvaina, vecāki šokā:

 

“Vadītāja pēc tiesas mums teica, ka “labāk būtu man pateikuši paldies – par jūsu bērnu baznīcā svecīti noliku” un pēc sprieduma uzzināšanas viņa pat smējās un pa telefonu kādam stāstīja, ka tikusi sveikā cauri ar diviem gadiem nosacīti.”

 

Portāla Apollo arhīvā pieejamajā informācijā par notikušo rakstīts, ka negadījums noticis Višķu ielā. Kāds aculiecinieks stāstīja, ka trolejbuss bērnu notrieca tieši uz gājēju pārejas, kas atradusies netālu no pieturas. Aculiecinieki stāstījuši, ka bērns ticis vilkts teju līdz nākošajai pieturai.

Pareiza rīcība būtu nekavējoties zvanīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, taču, pēc “Rīgas satiksmes” iekšējiem noteikumiem nepieciešams zvanīt uzņēmuma dispečerim, tā arī vadītāja darījusi. Pašvaldības pārvadātāja pārstāvis Viktors Zaķis norāda, ka tā bijusi pareiza rīcība.

Avots: Apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment