Uz Igaunijas/ Krievijas robežas iestrēguši ukraiņu bēgļi un situācija kļūst nekontrolējama

Krievija pārtrauca nodrošināt pagaidu izmitināšanas vietu pēc tam, kad paziņoja, ka daļa Ukrainas teritorijas ir Krievijas sastāvā.

Cilvēkiem bija kur apmesties un ēst. Darbs Krievijā vairs nesniedz piepildījumu. Otrais posms ir mobilizācija jeb gatavošanās cīņai. Dažiem ukraiņiem, kuri ieradās Krievijā, Krievijas valdības rīcības dēļ Krievijas pilsonība ir piešķirta vienkāršotā veidā.

Dubultie pilsoņi nejūt atvieglojumu mobilizācijas ziņā. Ja viņš iegūs Krievijas pilsonību, viņu var mobilizēt. Personu var iesaukt Krievijas armijā pat tad, ja viņam ir arī Ukrainas pilsonība.

Tas ir ļoti labs iemesls aiziet. Vieni līdz robežai brauc ar saviem transportlīdzekļiem, bet citi brauc ar autobusiem un gaida tur rindā. Pleskavas apgabalā Kuničina Gora robežpunktā 30. septembrī bija gara rinda.

Dažiem cilvēkiem, lai šķērsotu robežu, bija jāgaida septiņas dienas. Septiņas dienas pavadīt ārā, pakļauti dabas apstākļime. To apstiprina liecinieku teiktais,» uzsvēra Šlosbergs.

Gribējām ēst, bet bija auksts un lietus, un ēdiens bija slikts. Apstākļi kļuva ļoti slikti, kad sāka līt. Tas ir patiešām slikti. Krievijas robežsargi neļāva cilvēkiem celt savas teltis. Pat tiem, kas varēja saprast situāciju, joprojām bija grūti noticēt. Lai izbēgtu no lietus, cilvēki improvizēja, veidojot teltis no plēves.

Šlosbergas stāstu apstiprina arī ļaudis Igaunijā. Pēteris Marans, kurš vada vienu no robežpunktiem Igaunijas dienvidaustrumos, stāstīja, ka cilvēki, kas ierodas uz robežas, nereti ir noguruši un izsalkuši, ar nosalušiem roku un kāju pirkstiem.

Lasi arī: Naudas koferis būs tavās rokās: trīs zodiaka zīmes, kas oktobrī piepildīs savas kabatas

Septembrī Igaunijā ieceļoja 7372 ukraiņi, tātad ik dienu ieceļo vidēji 567 cilvēki. Krievijas robežsargu lēnais darbs ir par iemeslu ilgstošajai gaidīšanai rindās. Departaments novērojis, ka agrāk caur Krieviju galvenokārt ceļojušas sievietes un bērni no Ukrainas.

Tagad robežu pārsvarā šķērso vīrieši. Ir aizdomas, ka robežšķērsošanas kavēšanās varētu būt saistīta ar to, ka robežsargi rūpīgāk pārbauda ukraiņu vīriešus, dodoties prom.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment