Liepnieks izsaka savas domas par kodolkara iespējamību Ukrainā un pasaulē

Pēdējās nedēļās Latvijā un citās valstīs izskanējušas diskusijas par Krievijas iespējām veikt kodoltriecienu Ukrainā.

Politisko notikumu vērotājs un sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks “TikTok” mājaslapā publicējis video, kurā pauž viedokli par to, cik reāla ir kodolkara iespējamība.

Lasi arī: Uz Igaunijas/ Krievijas robežas iestrēguši ukraiņu bēgļi un situācija kļūst nekontrolējama

Liepnieks 10 minūšu garā video pauda savu viedokli par vairākiem iespējamiem scenārijiem. Viņš arī sacīja, ka nav šaubu, ka Krievija un V. Putins zaudēs karu Ukrainā.

Lūk video: 

@jurgisliepnieks

#politika #ukraina #krievija #karš

♬ original sound – Jurģis Liepnieks

Latvijas Aizsardzības ministrija brīdinājusi, ka tuvākā mēneša laikā Krievijas kodolretorika varētu saasināties.

Tā kā Krievijas karš Ukrainā ievelkas bez panākumiem agresoram, arvien vairāk cilvēku runā par valsts kodoldraudiem. Nav izslēgts, ka notiks Krievijas stratēģisko kodolspēku militārās mācības “Grom”, kas parasti notiek oktobrī. Šādi Krievija cenšas atrisināt savas militārās neveiksmes un ietekmēt situāciju Ukrainas frontē.

Vienlaikus NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un NATO dalībvalstu vadītāji vairākkārt uzsvēruši, Krievijas bezatbildīgā retorika nekādi nemazinās Rietumvalstu atbalstu Ukrainai cīņā par tās suverenitāti un teritoriālo integritāti,” uzsver.

Latvijas Aizsardzības ministrija prognozē, ka Krievija, reaģējot uz sabiedrības spiedienu, var saasināt kodolieroču aktivitātes. Krievijas valdība ir apzināti radījusi haosu, izpaužot šo informāciju gan Ukrainas iedzīvotājiem, gan pasaulei. Kodolieroči jau sen ir Krievijas militārās doktrīnas sastāvdaļa, un valsts gadu gaitā ir vairākkārt izteikusi dažādu līmeņu draudus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment