Vai pensionārus grib piesiet bankai? “Mēness aptieka” piedāvā trūcīgiem senioriem paņemt zāles uz nomaksu

Trūcīgākiem senioriem ar “Mēness aptieka” palīdzību ir iespēja iegādāties ārsta izrakstītās zāles uz nomaksu. Šajā pavērsienā aptieka sadarbojas tikai ar vienu banku, taču tieši tas ir iemesls, kāpēc seniori ir nobažījušies, vai šādā veidā viņi netiek piespiedu kārtā saistīti ar konkrēto banku.

Žurnāls “Likums un Taisnība” nolēma pārbaudīt, vai šajā projektā, kas nosaukts par “Medikamentu piegādi” nav paslēpti kādi fakti, kas kaut kādā veidā varētu apmānīt seniorus, lai ievilktu viņus kredītsaistībās.

“Mēness aptieka” šajā projektā sadarbojas ar PNB banku, kas agrāk bijusi “Norvik banka”. Lai iegādātos zāles uz nomaksu, senioram jābūt vecumā no 55 – 75 gadu vecumam. Šai sabiedrības daļai tiek piedāvāts ārsta izrakstīto zāļu summu atmaksāt pa daļām, ja summa ir liela. Šādu iespēju sniedz “Mēness aptieka” visā Latvijā lielākajās pilsētās. Kopumā ir 51 aptieka, kas piedāvā šādu iespēju. Tātad, šajās aptiekās senioriem, kuru ienākumi nedrīkst būt mazāki par 200 eiro mēnesī, ir iespēja noslēgt līgumu, ka pirkums, kas veikts līdz 150 eiro bez papildu procentiem tiks samaksāts pa daļām pusgada laikā. Iznāk, ka šis ir bezprocentu kredīts.

Kāds žurnāla lasītājs Modests ir uztraukts, vai tik tas nav kārtējais veids, kā pensionārus spiest izmantot PNB bankas pakalpojumus. Viņu izbrīna arī fakts, ka šāda iespēja tiek dota tikai pensionāriem līdz 75 gadu vecuma. Kāpēc tā? Ir arī cilvēki, kas nodzīvo ilgāku mūžu. Izskanēja arī jautājums, kāpēc šādā projektā iesaistīta tikai viena aptieka un viena banka? Modests komentēja, ka vairākumam pensionāru veselības problēmas sākas tieši pēc 75 gadu vecuma. Viņš ir nobažījies par centieniem piesiet seniorus bankai:

“Vairumā gadījumu vecākā gadagājuma cilvēku veselības problēmas sākas pēc 75 gadiem. Un otrs – bankas kontu atvēršana senioriem. Vai te tomēr nav kāds striķis, ar kuru šīs akcijas rīkotāji vēlas sasiet seniorus? Vai te neslēpjas zemūdens akmeņi rindā stāvošajām omītēm, kas sažņaugušas rokās recepšu žūksni”.

 

Nākošajā lappusē lasi, ko par šo projektu komentē projektā iesaistītās puses

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment